Formanden for børne- og skoleudvalget her på Albertslund Rådhus, Nils Jul Gjerlev, håber og tror, den nye aftale vil få betydning for rekruttering af dygtige lærere i fremtiden.

Forberedelse i fokus i ny Albertslund-arbejdstidsaftale

En lokal arbejdstidsaftale var det allervigtigste ønske fra den lokale lærerkreds op til kommunalvalget i Albertslund sidste år, og nu er det lykkedes. Fra august har Albertslund en aftale, der bl.a. afsætter mindst en halv times forberedelse til hver undervisningstime.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Individuel og fælles forberedelse er beskrevet som den komplekse opgave, det er at møde eleverne med kvalificeret undervisning og der er aftalt, at der skal afsættes minimum ½ time pr. 1 times undervisning til forberedelse af undervisningen".

Ordene kommer fra formand for Albertslund-lærerne Maiken Bryde Amisse, som er godt tilfreds med både den grundige proces og resultatet.

Lærerne i vestegnskommunen har i dette skoleår arbejdet under den centrale A20-arbejdstidsaftale.

I den nye lokalaftale gælder alle elementerne fra A20 - bortset fra kravet den om opgørelse af arbejdstiden hver tredje måned.  Derudover rummer aftalen en række elementer fra tidligere Albertslund-aftaler plus nogle nye.

Blandt andet rummer aftalen to tredjedele side om forberedelse af og samarbejde om den gode undervisning, og det er aftalt, at der skal afsættes minimum en halv time pr. times undervisning til forberedelse af undervisningen.

»Vi er stolte af at være uenige«

Det er forskelligt fra skole til skole, hvor meget tid man bruger på møder i team, fagteam, årgangsteam osv. Derfor er det aftalt, at mødeomfanget skal fremgå af den såkaldte skoleplan. 

Aftalen fortsætter den hidtidige praksis i Alberslund med maksimalt 780 undervisningstimer årligt og 740 timer for nyuddannede de første to år, ligesom det fortsat er muligt at lægge en del af sin arbejdstid et andet sted end på skolen.

Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) glæder sig over, at forvaltning og lærerkreds er nået til enighed:

"Det er godt, at der nu er en aftale på plads. Jeg vil gerne kvittere lærere og forvaltning for at være nået frem til en fælles forståelse for rammerne om lærernes arbejdstid. Det er et vigtigt og godt afsæt for arbejdet med udviklingen af kommunens folkeskole de kommende år, som skal betyde at børn og forældre møder skoler i Albertslund, der er præget af høj faglighed, glæde og trivsel". 

Læs mere

kreds25.dk: Fælles forståelse afarbejdstidsaftale