»Nederen at gøre sig umage«

Dagens sidste udfordring kommer fra matematiklæreren Frank. Han er frustreret over en kultur, som har set dagens lys efter sommerferien.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Farvel til mobning 

»Der er simpelthen opstået en situation, hvor det er blevet nederen at gøre sig umage. Hvad er det nu for noget?« siger Frank og kigger rundt på sine kolleger omkring mødebordet. Både Kamilla og Rikke, som sidder på den modsatte side af bordet, trækker på smilebåndene over hans tydelige irritation over problematikken.

»Eleverne har nået en alder, hvor det åbenbart er sejt at være den, der ikke gider følge reglerne. Det er en ærgerlig tendens, som jeg ser flere steder på skolen - og det skal vi simpelthen have gjort noget ved«, afslutter Frank.

Herefter er der afstemning om alle de fremlagte udfordringer. Årgangsteamet vælger at gå videre med Lones »ondt i røven«-udfordring, og de bliver enige om, at det overordnet handler om stigmatiserende handlinger.

Teamet diskuterer nu mulige løsninger, hvor alle får lov til at byde ind. »Hvor er det bare skønt, at du spiller fodbold her ved vinduerne, men måske skulle du gå lidt længere væk«, foreslår Frank som en positiv og humoristisk måde at irettesætte eleverne på. Teamet har nemlig indgået en fælles aftale om, at den næste periode har fokus på mere positivitet, som forhåbentlig kan fjerne noget af den negative stemning.

Mødet slutter med, at de sammen skriver de nye aftaler ned, så alle i årgangsteamet er opmærksomme på dem den næste tid.

Powered by Labrador CMS