Helle Gudmandsen fra Ibis (i forgrunden) og Anders Bondo Christensen fejrede i går Lærerens Dag.

Indsamlede penge fra Lærerens Dag går til Sierra Leone

Nødhjælpsorganisationen Ibis var i går med til at sætte fokus på lærernes betydning i Danmark og resten af verden med projektet Hele verden i skole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I søndags var det Lærerens Dag. Forældre, elever og andre interesserede kunne i den anledning købe en æblenål, og udover at fejre den lokale lærer dermed også donere penge til skolerne i Sierra Leone. Formålet har været at sætte fokus på lærernes rolle.

"Hvis man skal sikre kvalitet i uddannelse, er læreren en helt central figur. Hvis man skal have dygtige læger eller sygeplejersker er man først og fremmest nødt til at have dygtige lærere, og lærerne har som faggruppe ikke tradition for at rose egen indsats", siger Helle Gudmandsen fra Ibis, som er kampagneleder på Hele Verden i Skole. Ibis er gået sammen med Danmarks Lærerforening om at fejre Lærerens Dag, og i går var Helle Gudmandsen med lærerformand Anders Bondo Christensen ude på Præstemoseskolen i Hvidovre for at markere dagen.

Lærerens Dag fejres med virtuelle postkort og meget andet

Skoleradioer Ideen med kampagnen er at give handlemulighed, så man både støtter de lokale lærere, og steder i verden, hvor lærerne mangler.

"I Mali er der for eksempel, 100 elever til én uddannet lærer. Og i Sierra Leone, hvor pengene fra årets indsamling går til, kan 70 procent af befolkningen ikke læse. Lige nu er alle landets skoler lukket på grund af sygdommen ebola, og den får blandt andet lov at brede sig, fordi befolkningen er sårbar overfor rygter. Rygterne løber hurtigt og et rygte om, at det er lægerne i deres avancerede dragter, der spreder sygdommen, har for eksempel resulteret i, at folk har gemt sig i stedet for at blive behandlet", siger Helle Gudmandsen. Pengene fra indsamlingen skal bruges til pigeklubber og uddannelse af kvindelige lærere. Hvis ebolaen fortsat holder skolerne lukket, overvejer Ibis, at gå ind og støtte skoleradio-projekter, så nogle af eleverne kan få undervisning uden at komme i skole.

Alle politikerne på Christiansborg har i forbindelse med Lærerens Dag modtaget et brev i deres dueslag. Brevet informerer om læreres vigtige betydning for den enkelte elev såvel som hele samfundets udvikling.

Informationer om, hvad pengene skal bruges til, er opdateret torsdag den 9. 10. klokkel 12.15.