Dansk Folkeparti: Nej til gruppeprøve ad bagdøren

Dansk Folkepartis Martin Henriksen "vil lige læse afsnittet om mulighed for forberedelse i grupper igennem en gang til", men ellers ser det ud til, at regeringens forslag til en række justeringer af afgangsprøverne bliver til virkelighed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Socialdemokraternes Christine Antorini har kæmpet for genindførelse af muligheden for at gå til prøve og eksamen i grupper, siden regeringen afskaffede den i 2005. Så når det ikke kan lykkes, glæder hun sig over det forslag, som undervisningsminister Bertel Haarder i går præsenterede for forligskredsen. Det vil give folkeskolens afgangselever mulighed for at forberede sig i grupper før den individuelle afgangsprøve i mundtlig og skriftlig dansk og i fysik/kemi.

"Vi ser på forslagene med et åbent sind", siger Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. "Men vi vil være helt sikre på, at vi ikke træder ind på en sti, der fører til gruppeeksamen ad bagdøren".

Han er også åben for de andre justeringer af afgangsprøverne, som forligskredsen er blevet præsenteret for.

"Jeg kan godt være lidt bekymret for den tværfaglige naturfagsprøve - det er jo ikke kun gode ting vi har hørt om tværfaglighed i forbindelse med gymnasiereformen - men Haarder har fortalt mig, at der er nogle ildsjæle ude i skolen, som gerne vil prøve det her på forsøgbasis, og det vil ikke forhindre", understreger Martin Henriksen.

Blandt de øvrige elementer i Undervisningsministeriets planer for ændringer i afgangsprøverne er genindførelse af en mundtlig matematikprøve på forsøgsbasis, en skriftlig udtræksprøve i tysk/fransk foruden den mundtlige, og at det igen skal være elevens egen lærer plus en censor, der bedømmer afgangsprøverne i skriftlig dansk og matematik.