baggrundsbillede til computeren fra www.gruppeeksamen.dk

10.000 elever til kamp for gruppeprøver

10.000 skoleelever har i weekenden besøgt en nyoprettet hjemmeside for at markere deres protest mod afskaffelsen af gruppeprøven i matematik og fysik/kemi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Organisationen Danske Skoleelever står bag www.gruppeeksamen.dk og opfordrer elever til at starte skifte baggrunden på skolens computere ud med et gruppeeksamen.dk-wallpaper, igangsætte sms-kæder og sprede budskabet på MSN Messenger på internettet.

Da de første 1000 elever havde protesteret på hjemmesiden to timer efter åbningen, konstaterede formanden for elevorganisationen, Alexander Grandt Petersen: "Eleverne føler sig dårligt behandlet. Gennem hele overbygningsperioden har eleverne forberedt sig på gruppeeksamener i matematik og fysik/kemi. Det resultat vi ser nu er et bevis på at beslutningen ikke er truffet på elevernes vegne, men blot på grund af en politisk magtkamp om folkeskolen".

Over 40.000 elever skal til afgangsprøve i dette skoleår. Danske Skoleelevers mål er, at mindst 20.000 af dem skriver under på protest-hjemmesiden, hvor der også er mulighed for at skrive til undervisningsminister Bertel Haarder og uddybe sin protest.