Skoleleder: »Det chokerer mig som skatteborger«

Dalumskolen kom på præmiepuljelisten ved en fejl, men det var Undervisningsministeriet villig til at lade passere. »Jeg skulle ikke gøre andet end at rykke et kryds for at få pengene«, fortæller skoleleder Michael Plauborg Jensen.

Publiceret

Lukkede skoler var også pålisten

Dalumskolen er langtfra den eneste skole, som ikke burde haveværet placeret på ministeriets liste. Ministeriet oplyste kortefter at have præsenteret sin oprindelige liste, at fem skolerfejlagtigt var endt på listen.

En af skolerne fik efter ønske lov til at blive, mens fem nyefik buddet om at være med.

19 skoler valgte herefter at takke nej. FagbladetFolkeskolen har været i kontakt med de 19 skoler, som hartakket nej til ministeriet. Her fortæller fire skoler ud overDalumskolen, at de har særdeles gode grunde til ikke at væremed.

To skoler eksisterer nemlig slet ikke længere, og en skole haraldrig haft udskolingselever. Og en skole oplyser, at skolen førhenvar kommunens eneste skole med modtageelever i udskolingen.Fremover bliver de fordelt på alle kommunens skoler, hvorfor skolenville stå med ekstraordinært gode kort for at indkasserepræmiesummen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleleder på Dalumskolen i Odense Michael Plauborg Jensen fik sig lidt af en overraskelse, da han fandt sin skole på listen over skoler med høje andele af fagligt svage elever. Det skulle da også vise sig at være en fejl. Skolen var nemlig kommet til at blande karaktererne for skolens specialklasseelever sammen med karaktererne for almenklasserne. Michael Plauborg Jensen kontaktede derfor Undervisningsministeriet for at komme af listen.

»Det kunne jeg ikke, fortalte ministeriet. For det var for besværligt«, fortæller han.

Dumpekarakter til Løkkes præmiepulje

Til Michael Plauborg Jensens store overraskelse var meldingen, at skolen var meget velkommen til at deltage, selv om det ville give skolen lidt af en fordel.

»Det kunne jeg ikke forstå, så jeg fortalte ministeriet, at jeg var sikker på at få pengene, når jeg rensede karaktererne. Det var ikke noget problem, fik jeg at vide«.

»Uetisk og urimeligt, hvis vi kom med«

Den overraskende melding fik Michael Plauborg Jensen til kort at gå i tænkeboksen. Herefter ringede han til skolens bestyrelsesformand og fortalte, at han ikke mente, at Dalumskolen skulle søge om at være med i konkurrencen om de 500 millioner kroner.

»Det havde simpelthen været uetisk og urimeligt. Vi har jo ikke samme behov som andre skoler«, siger han og fortsætter: »Jeg kunne ikke se mig selv ende på en konference som en skole, der har flyttet elever, og så måtte forklare, at det eneste, jeg havde gjort, var at rykke et kryds fra den ene kategori til en anden«.

Lærere: »Vi nægter at lade os presse«

 

Dalumskolens leder fortæller, at han har forståelse for, at der kan opstå fejl, når ministeriet udvælger skoler uden at kontakte dem på forhånd, fordi ministeriet vil sikre sig, at nye initiativer holdes hemmeligt, indtil de præsenteres.

»Men det chokerer mig som skatteborger, at vi ville have kunnet få pengene, selv om vi ikke har gjort os fortjent til det«, siger han.