Fra valgfagseksamen i Håndværk og design
Fra valgfagseksamen i Håndværk og design

Faglige foreninger i fælles udmelding til ministeren: Lad skolerne selv bestemme

De fire faglige foreninger for de praktisk-musiske fag ønsker en klar og hurtig udmelding om sommerens valgfagsprøver.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har brug for en klar udmelding fra undervisningsministeren nu.  

Sådan lyder det i et fælles åbent brev til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fra de fire faglige foreninger for fagene håndværk og design, musik, billedkundskab og madkundskab.

De fire faglige foreninger bakker op om et forslag fra Danmarks Lærerforening om, at det skal være op til den enkelte skole at beslutte, om prøverne i de fire valgfag til sommer skal gennemføres eller ej.

Foreningerne peger på, at lærere og elever har brug for en afklaring nu, især fordi lærerne i håndværk og design og billedkunst allerede i uge 14 skal aflevere prøveoplæg og undervisningsbeskrivelser.

I det åbne brev skriver de fire faglige foreninger, at de alle har haft problemer med at arbejde praktisk i et faglokale på grund af covid-19, og mange skoler har aflyst undervisningen i valgfagene.

Nogle lærere har alligevel formået at undervise i valgfaget, og de ser til gengæld frem til at føre eleverne til prøve.

Forholdene på skolerne er forskellige, og derfor bør det være op til den enkelte skoleleder i dialog med valgfagslærerne at vurdere om årskarakteren skal ophøjes til prøvekarakter eller om man vil gennemføre prøven, lyder det fra foreningerne.

Powered by Labrador CMS