Rikke Hjort Hvillum er fransklærer og Bjarne Czeloth er tysklærer på Skovvangskolen i Aarhus. Sammen overtager de stafetten som faglig rådgiver på Folkeskolens tysk- og fransknetværk

To kolleger overtager rollen som tysk- og franskrådgiver

Bjarne Czeloth er født i Tyskland, og Rikke Hjort Hvillum har elsket fransk siden gymnasiet. De er kolleger på Skovvangskolen i Aarhus og skal fremover blogge om fremmedsprogene på folkeskolen.dk/tyskfransk.

Publiceret

I september kommer man på folkeskolen.dk/tyskfransk til at møde to nye, engagerede sproglærere.

Kollegerne Bjarne Czeloth og Rikke Hjort Hvillum fra Skovvangskolen overtager nemlig stafetten som faglige rådgivere i tysk og fransk fra Erika Wünsche.

”Jeg glæder mig til rollen som faglig rådgiver. Jeg tror, at det får mig til at reflektere over min egen praksis”, siger Bjarne Czeloth, der skal Bjarne Czeloth blogge om tysk.

”Samtidig skal jeg overveje, hvad andre lærere synes er interessant at læse om. Det bliver en spændende opgave”.

Tysk er et fag og et sprog, som har en helt særlig betydning for ham, fortæller han.

”Jeg er født og har boet de første otte år af mit liv i Tyskland. Det er min egen historie og mit eget sprog, jeg giver videre, når jeg underviser. Jeg forsøger blandt andet at videregive min begejstring for tysk sprog og kultur til eleverne, og det mærker jeg, at de tager godt imod”.

Skole med fokus på sprogfagene

Skovvangskolen, hvor Bjarne Czeloth og Rikke Hjort Hvillum arbejder, vægter sprogfagene højt i hverdagen. Skolen har udviklet en sprogstrategi, der blandt andet giver eleverne i 3. og 4. klasse mulighed for at få en forsmag på fransk og tysk, inden de vælger, hvilket fremmedsprog de vil forsætte med i 5. klasse.

Eleverne på Skovvangskolen kan også vælge spansk, og skolen har særlige sprogforløb for de dygtigste elever i tysk og fransk.

”Det er fedt at være på en skole, hvor sprogene har så gode vilkår”, siger Rikke Hjort Hvillum, der skal være faglig rådgiver og blogge om franskfaget på folkeskolen.dk.

Rikke Hjort Hvillum har både undervist børn, unge og voksne i fransk gennem sit arbejdsliv - og udover at være lærer på Skovvangskolen, er hun også beskikket af Børne- og Undervisningsministeriet til at kvalitetssikre den skriftlige prøve i fransk.

Hun udarbejder desuden materialer til franskundervisningen.

”Jeg blev præsenteret for fransk i gymnasiet af en meget engageret lærer og har siden både rejst og boet i Frankrig”, fortæller hun.

”For mig er sprog identitet, følelser og sanser. Jeg elsker det udsyn, der er i sprogfagene og oplevelsen af, hvad der der sker, når eleverne går på opdagelse og lærer noget nyt om sprog”.