Besparelser

Aarhus-skoleledere varsler nedskæringer: Mangler 112 mio. 

Stigende udgifter til specialundervisning kommer til at betyde stillingsnedlæggelser på skolerne i Aarhus, og det får nu skoleledere og lærere til at råbe vagt i gevær 

I dagens Århus Stiftstidende fortæller formand for kommunens skoleledere, Jens Mathiasen. at Aarhus' 45 folkeskoler nu mangler 112 mio. kroner som følge af stigende udgifter til specialklasser. 

"Mange kommer til at skære drastisk ned for personalet til sommer, for det er næsten det eneste sted, man kan finde pengene, siger han til avisen. 

Og det får nu formand for Århus Lærerforening Dorthe Ryom Fisker til at efterlyse handling fra Aarhus-politikerne:

"De må forstå, at hvis der til sommer skæres ned på lærere og øvrigt personale, så bliver det endnu dyrere til næste år. De menneskelige omkostninger for de mange børn og unge, der ikke trives i vores folkeskole, er uoverskuelige", siger hun på Århus Lærerforenings hjemmeside.

Hun efterlyser flere lærere, flere to-lærertimer, tid til god forberedelse og til lejrskoler, forårskoncerter og alt det andet, som gør skolen til et godt sted for mennesker at blive til: 

"Vi kender løsningen på problemerne, hvis vi skal drive en ordentlig folkeskole i Aarhus. Men vi mangler kort og godt de økonomiske resurser til at føre løsningen ud i livet. Der er ikke tid til flere drøftelser, mere nytænkning, flere nye forslag til organisering. Pengene skal findes nu", lyder det fra lærerkredsformanden. 

For nylig kunne  Folkeskolen fortælle, at der på landsplan er blevet 993 færre lærere til at undervise eleverne i de danske folkeskoler i det her skoleår sammenlignet med skoleåret før. 

Reuktionen i antallet af lærerstillinger er sket, på trods af, at den såkaldte 'lærermillard' fra Christiansborg nu er fuldt indfaset i kommunernes budgetter. Den varige ekstra sum på godt 800 millioner kroner om året skulle række til at ansætte 1.231 flere lærere, men det er altså gået den modsatte vej.