Den hurtige a conto udbetaling af løn til lærere efter lockouten giver ekstraregning til kommuner

Dyre ekstraregninger for lønudbetaling efter lockout

Københavns Kommune måtte betale 770.000 kroner til KMD for hurtig lønudbetaling til lærerne efter lockouten, fordi KL valgte at sætte lærerne så hurtigt i arbejde igen, fortæller enhedschef i kommunen. Kontrakten med KMD indebærer, at hver manuelt udført a conto udbetaling koster 350 kroner. I Aarhus Kommune var ekstraregningen på 1.021.000 kroner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ekstraregningen til lønudbetalinger til lærerne efter lockouten løber op på 770.000 kroner i Københavns Kommune, mens prisen i Aarhus Kommune er over 1 million kroner til KMD, der står for de to kommuners lønudbetalinger.

"Det skyldes, at der er tale om a conto udbetalinger, der udføres manuelt hos KMD og koster 350 kroner stykket. Sådan er kontrakten, og det er egentlig ikke på grund af aftalen med KMD, at vi har haft denne ekstraudgift,  men mere fordi KL valgte at sætte lærerne så hurtigt i arbejde igen efter lockouten, hvilket ikke var særlig hensigtsmæssigt administrativt for os", fortæller enhedschef i koncernservice i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune Rasmus Kruse Andersen til folkeskolen.dk.

Nu kommer feriepengene

Han forklarer, at fristen for indberetning til en normal lønudbetaling er den 9.-10. hver måned, og hvis en lønudbetaling skal gennemføres hurtigt og efter den almindelige frist, så bliver der tale om manuelt arbejde til a conto udbetaling. Og det har en fast pris i kontrakten.

Nyt lønsystem fra 2015 JP Aarhus skrev i går om ekstraregningen på over 1 million kroner i Aarhus Kommune. Her ønsker partiet Venstre sagen op i byrådssalen og en redegørelse af forløbet, fordi man frygter flere millionregninger i forbindelse med udliciteringer. I artiklen erkender økonomidirektør Peter Pedersen, at millionregningen til KMD efter lockouten vakte opsigt. Men han fortæller, at hvis kommunen selv varetog sin lønadministration ville lockouten også have medført merudgifter.

I Københavns Kommune siger Rasmus Kruse Andersen, at man frem til foråret 2015 vil blive ramt af ekstraudgifter, hvis KL som denne gang beslutter at give så kort frist for en lønudbetaling.

Derfor kommer der ingen feriepenge 1. maj

"Vi er i gang med forhandlinger og får et nyt lønsystem til foråret 2015. Her vil vi kunne køre 5-8 lønkørsler om måneden i stedet for én som nu, så hvis KL en anden gang kun giver tre dages frist, så kan vi fra 2015 bare køre endnu en kørsel, så vi slipper for at lave dyre a conto udbetalinger", siger Rasmus Kruse Andersen. Københavns Kommune har ikke selv administreret lønnen til sine ansatte siden 2006. Kommunen forhandler kontrakt om det nye lønsystem, og her er KMD en af udbyderne, som man forhandler med. København har omkring 45.000 ansatte, og ifølge enhedschefen er der kun 2-3 udbydere, der kan matche så mange ansatte.

KMD står lige nu for lønadministrationen i Greve, Odder, Albertslund og Vesthimmerland kommuner foruden i København og Aarhus.

 

Læs mere

JP Aarhus: Millionregning til kommunen efterlockout