Nu kommer feriepengene

KL har meldt ud til samtlige kommuner, at de skal skynde sig at sætte maj-lønkørslen i gang, så forudlønnede lærere får deres løn for maj, og alle kan få den særlige feriegodtgørelse for ferieåret 2013-14, som plejer at komme sammen med maj-lønnen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Derfor kommer der ingen feriepenge 1. maj

Lønfirmaerne KMD og Silkeborg Data har begge meddeltt, at hvis kommunerne leverer data mandag morgen, så kan firmaerne køre en såkaldt aconto-lønudbetaling. Det indebærer, at de bagudlønnede lærere, der har været lockoutet får aconto-løn for i dag og i morgen, men ikke for resten af april. De forudlønnede lærere, som ikke har fået deres arpil-løn, får nu dels en aconto-udbetaling dækkende den 29. og 30. april, dels får de deres maj-løn i denne uge som normalt. De forudlønnede, som har fået løn får april, vil nu blive trukket i deres maj-løn svarende til de dage, de har været lockoutet.

Desuden for lærerne altså den særlige feriegodtgørelse, der i henhold til ferieaftalen skal udbetales senest 1. maj.