Børn og unge-chef: Nu skal der ro på Søndervangskolen

Ledelsen på Søndervangskolen har i dag valgt at stoppe øjeblikkeligt. Dermed skal der hurtigt findes en midlertidig ledelse, lyder det fra børn og unge-chef i Aarhus Lisbeth Schmidt Andersen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne på Søndervangskolen blev i dag kl. 12.30 informeret om, at skoleleder Rani Hørlyck og viceleder Martin Bernhard per dags dato er stoppet på skolen.

Beskeden fik de fra børn og unge-chef Lisbeth Schmidt Andersen, som også har været meget på skolen, siden blandt andre Folkeskolen har afdækket meget alvorlige beskyldninger om både snyd på skolen og et dårligt arbejdsmiljø.

Aarhus Kommune udsendte samtidig en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at det er Rani Hørlyck og Martin Bernhard selv, der har valgt at fratræde deres stillinger.

Så vidt jeg forstår, har du den seneste tid tilbragt meget tid på skolen i kølvandet på de massive beskyldninger. Hvad har været din rolle indtil nu, og hvad er din rolle fremadrettet i forhold til skolen?

"Min rolle er ikke at være skoleledelse. Vi har to ledere herude, og min rolle er at finde en midlertidig skoleleder. Men som ansvarlig chef så kærer jeg mig jo om de medarbejdere, der er. Så jeg er sådan et slags bindeled, der prøver at understøtte, så godt jeg kan. Og jeg er her ikke hele tiden. Jeg er på andre skoler og børnehaver".

Og den normale undervisning fortsætter?

"Ja, børnene skal have så normal en hverdag som overhovedet muligt. I dag har jeg sagt til personalet, at jeg synes, at de leverer et godt og solidt pædagogisk arbejde, og det skal de bare blive med".

Frygter du, at dagens melding vil skabe spild mellem medarbejderne på skolen?

"Det kan jeg simpelthen ikke sige noget kvalificeret om".

Powered by Labrador CMS