Suspenderet forstander skal for retten i dag
Den suspenderede forstander på Døvblindecentret i Aalborg skal i dag gøre rede for, hvorfor han har brugt centrets penge på private rejser, indkøb, dyre telefonopkald og privat kørsel til en samlet udgift på omkring 150.000 kroner.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
I alt står Preben Gundersen tiltalt for 11 forhold af mandatsvig og misbrug af offentlig stilling, når han i dag kommer for retten i Aalborg. Udover disse forhold har Region Nordjylland et erstatningskrav mod Preben Gundersen i omegnen af en halv million kroner, skriver avisen Nordjyske. Preben Gundersen erklærer sig dog uskyldig i samtlige forhold.
Sagen om Preben Gundersen begyndte i januar 2007, da Nordjyske i en række artikler beskrev, hvordan forstanderen misbrugte sin stilling til både at ansætte og fyre kærester, ligesom han brugte af centerets penge til private formål, blandt andet til rejser og meget dyre opkald fra sin arbejdsmobil.
Preben Gundersen har været forstander for døvblindecentret, siden det blev etableret i 2000. Ifølge Nordjyske forventes der dom i sagen den 28. januar.
Forstanderen kom igen i mediernes søgelys
Preben Gundersen kom i de nordjyske mediers søgelys igen i september 2009. Sammen med sin kone har en stiftet en fond, som driver det private opholdssted Zebisgaard i landsbyen Langholt i Nordjylland.
Ifølge godkendelsen må den suspenderede forstander på Døvblindecentret ikke have noget med stedets økonomi at gøre, men efter et uanmeldt besøg kunne er tilsynsmyndigheden Aalborg Kommune konstatere, at "lederens ægtefælle, som ikke er ansat på stedet, stort set til stadighed er til stede i hverdagen og opleves som en del af ledelsen".
I første omgang forklarede Preben Gundersens kone Aalborg Kommune, at hendes mand udelukkende var til stede i det omfang og i den rolle, at han boede i huset som hendes ægtefælle. Men Frederikshavns Kommune, der er hjemkommune for alle fem drenge på Zebisgaard, havde flere gange oplevet, at Preben Gundersen agerede som repræsentant for opholdsstedet.
"Det er alvorlig kritik, og det, at vi får forkerte oplysninger, er i virkeligheden det mest trælse, for det gør det sværere at arbejde sammen fremadrettet", sagde kontorchef Allan Ramsgaard fra Aalborg Kommune til Nordjyske.
Kritikken udløste et gult kort til Zebisgaard.