Minister for børn og undervisning Christine Antorini har lagt vægt på, at rådgivningsteamet for inklusion skal hjælpe de udvalgte kommuner med at omstille sig i forhold til den måde, de organiserer børne- og ungeområdet på i dag.
Minister for børn og undervisning Christine Antorini har lagt vægt på, at rådgivningsteamet for inklusion skal hjælpe de udvalgte kommuner med at omstille sig i forhold til den måde, de organiserer børne- og ungeområdet på i dag.

Nu får 10 kommuner ministeriel hjælp til inklusion

Ministeriet for Børn og Undervisning har nu udvalgt de 10 kommuner, som fra dette efterår skal have hjælp af ministeriets rådgivningsteam for inklusion.

Publiceret

De 10 udvalgte kommuner

Aalborg
Allerød
Bornholm
Brønderslev
Gribskov
Herlev
Kerteminde
Middelfart
Slagelse
Vejle

Kilde: Ministeriet for Børn og Undervisning

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

44 kommuner havde ansøgt om at komme til at samarbejde med ministeriets rådgivningsteam, som har fået navnet Inklusionsudvikling.

Nu er 10 kommuner blevet valgt ud. I foråret vil der blive afholdt endnu en ansøgningsrunde, hvor 10 yderligere kommuner vil blive udvalgt til samarbejde med rådgivningsteamet.

44 kommuner har søgt om hjælp til inklusion

Blandt andet skal Inklusionsudvikling hjælpe med at få det tværfaglige samarbejde til at fungere, at lave strategier for kompetenceudvikling og videreudvikle PPR.

Hele landet er repræsenteret I udvælgelsen af kommuner har rådgivningsteamet blandt andet lagt vægt på, at der indgår kommuner fra forskellige dele af landet, og at der er forskel på, hvor langt de er nået i arbejdet med inklusion.

Ud over samarbejdet med de nu 10 og senere 20 kommuner tilbyder Inklusionsudvikling også hjælp og vejledning til alle landets øvrige kommuner.

Ved hjælp af inspirationseksempler, konkrete værktøjer, netværk, oplæg, workshops på temadage og konferencer skal viden, erfaringer og resultater fra samarbejdskommunerne spredes til hele landet.

Ministeriets inklusionsteam er klar fra i dag

Ministeriets rådgivningsteam for inklusion arbejder også tæt sammen med Ressourcecentret for Inklusion og Specialundervisning, som arbejder med at sikre viden om blandt andet inkluderende læringsmiljøer. Denne viden skal Inklusionsudvikling være med til at få ud i praksis.

Powered by Labrador CMS