Rapperen Clemens med nogle børn fra Ordmaskinen

4.a vandt i skolerap

”Vi er ikke helt ens” rapper eleverne i 4.a på Agedrup Skole ved Odense. Rapperen Clemens har været med i dommerkomiteen, der har udpeget ti rapsange mellem de 260 deltagende skoler. Det er sket i konkurrencen Ordmaskinen, hvor omkring 6000 elever har dystet om at skrive og synge den bedste rapsang.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Præmien er en koncert med rapperen Clemens på skolen.

"Rap handler for mig om at sætte ord på dét, der virkelig betyder noget i livet. Derfor udfordrede vi i Ordmaskinen alle landets skolebørn på, om de havde noget vigtigt at sige igennem en rap. Og det har de - det er helt vildt," fastslår Clemens, som har været 'maskinmester' på ordmaskinen.dk, hvor han har delt ud af sine egne erfaringer med ord og rap.

Det er Mejeriernes Skolemælksordning, der står bag Ordmaskinen. 260 klasser over hele landet skiftede i efteråret stilen eller musikundervisningen ud med at skrive, synge og optage en rap på video. Målet har været at give dem lyst til at lege med ord.

"Det har været et sjovt og anderledes undervisningsforløb, hvor det gode samarbejde, de sproglige evner og musikaliteten har været i spil. Alle har bidraget, og så har vi fået diskuteret sammenhold og fællesskab på en ny måde, som får betydning for klassen. Rappen blev så god, at den vandt, og det er børnene selvfølgelig ellevilde over. Tænk, at Clemens kommer på skolen og giver koncert sammen med børnene. Det bliver bare så godt," siger Erik Schmidt, som er klasselærer i 4.a. på Agedrup Skole. (Se vindervideoen via link til højre)

De ni andre nominerede klasser er: 6.a, Høje Kolstrup i Åbenrå 'Aldrig giv op', 3. klasse, Strandmølleskolen i Assens 'Vi er ikke som de andre pi'r', 8.c, Sønderskovskolen i Sønderborg 'Så stop det nu', 6.a, Toftegårdskolen i Fåborg 'Moppesangen', 6.a, Hareskov skole i Værløse 'Vær den ven, som du selv vil være venner med', 4.b, Hummeltoftskolen i Virum 'Hør nu efter, hvad vi siger', F2/3, Skansevejen skole i Nørresundby 'Skansecool', 2.b, Toftevangskolen i Birkerød 'Venskab er godt at ha', CKU, Skovvangsskolen i Allerød' Ta' os som vi er'.