Thomas Andreasen genopstiller til hovedstyrelsen.

Fortsat meget at kæmpe for – aftaleret og arbejdsmiljø

Formand for Arbejdsmiljø- og Organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen genopstiller til hovedstyrelsesvalget. Fordi der er meget at kæmpe for, både når det gælder arbejdsmiljøet, de manglende resurser og så arbejdet med at få en central arbejdstidsaftale.

Publiceret

HOVEDSTYRELSESKANDIDAT

Thomas Andreasen, 42, er formand for Arbejdsmiljø- ogOrganisationsudvalget i DLF. Han bor i Næstved og har tidligereværet formand for Næstved Lærerkreds. Han har været valgt toperioder til DLF's hovedstyrelse.

Facebook: facebook.com/thomas.andreasen.509

Twitter: @thomasladby

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15.november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidaterog tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er fortsat meget at kæmpe for, når det gælder lærerne og folkeskolen. Særligt lærernes arbejdsmiljø og de manglende resurser, der betyder, at det er svært at leve op til både kravene udefra og lærernes egne krav til undervisningen", siger Thomas Andreasen.

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe eller et bestemt område?

"Jeg betragter mig som hovedstyrelsesmedlem for alle grupper i DLF, og det vil jeg fortsat gøre i en ny hovedstyrelse, hvis jeg bliver valgt. Men jeg har jo mit bagland i Sydsjælland og de voldsomme besparelser på skoleområdet dér vil også være noget, jeg vil bringe ind i mit arbejde", siger Thomas Andreasen.

Hvad er det vigtigste synspunkt for dig, når det gælder lærernes arbejdstidsaftale?

"Vi skal have aftalte vilkår, der forbedrer den enkelte lærers arbejdsliv. Det er det vigtigste. Vi har fået et godt afsæt i samarbejdet gennem OK18 og Ny Start, og det er dét, der skal udmønte sig i en aftale i 2020. Vi skal væk fra lov 409 og have en aftale i stedet. Nu skal vi se kommissionens anbefalinger. Det bliver selvfølgelig svære forhandlinger efterfølgende, men jeg er optimistisk".

Jeanette Sjøberg genopstiller til hovedstyrelsen

Ønsker du en 5-årig læreruddannelse?

"Ja, bestemt. Det er vigtigt med en forbedret læreruddannelse. Vi har set gevinsten i andre nordiske lande, det skal vi også have".

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale den op?

"Der er meget debat om folkeskolen. Det vil der altid være og det skal der være. Jeg synes, det er lidt mærkeligt at tale om at tale noget op eller ned. Vi kan handle det op eller ned, og vi skal gøre alt, hvad vi kan i handling for at skabe en god folkeskole og nogle gode vilkår", mener Thomas Andreasen.

Her er de opstillede kandidater