Hovedstyrelsesvalg 2019
1   162

Jeanette Sjøberg genopstiller til hovedstyrelsen

Formand for Undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening Jeanette Sjøberg, 53, stiller op til endnu en periode i hovedstyrelsen for at fortsætte kampen for bedre arbejdsvilkår for lærerne. Et af de vigtigste mål er, at Danmarks Lærerforening for alvor får sin aftaleret tilbage.

Hvorfor stiller du op igen?

"Først og fremmest fordi, der er brug for det. Der er virkelig brug for, at vi kæmper for medlemmernes arbejdsvilkår, derfor vil jeg gerne bygge videre på resultater, som jeg har nået i de senere år"".

Artiklen fortsætter under banneret

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe eller et bestemt lokalområde?

"Nej, jeg har et meget bredt sigte, jeg er både optaget af folkeskolen og flere af de mindre medlemsgrupper - blandt andet vejlederne og undervisere ved andre uddannelsesinstitutioner", siger Jeanette Sjøberg, der selv er uddannet vejleder og også har undervist voksne.  

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"At vi har kollektive aftaler er det allervigtigste", fremhæver Jeanette Sjøberg og peger på, at den danske model bygger på en form for balance, hvor de faglige organisationer anerkender ledelsesretten, mens arbejdsgiveren anerkender den faglige organisations aftaleret.

Hovedstyrelseskandidat

Jeanette Sjøberg, 53, bor i Ballerup. Hun kom ind i Lærerforeningens hovedstyrelse som suppleant i 2012 og blev valgt første gang i 2016. Hun har tidligere været næstformand i Ballerup Lærerforening og de seneste to år formand for Undervisningsudvalget i DLF.

Blog: Jeanette Sjøberg

Hjemmeside: jeanettesjøberg.dk

Facebook: facebook.com/jeanette.sjoberg.1

Twitter: @jes_sjoberg 

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24 sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15. november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidater og tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg

"Men det KL vandt med i 2013 var et lovindgreb, og siden har de ikke villet af med Lov 409, og dermed har den balance ikke været der", siger hun og oplever, at nedsættelsen af Lærerkommissionen var det første vigtige skridt i retning tilbage på aftalesporet.

"Jeg synes, der er en stigende forståelse for, at der er behov for at rette op på det, der skete i 2013".

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Ja, det gør jeg. Det er fuldstændig afgørende, at uddannelsen afspejler, hvor komplekst lærerarbejdet er og er blevet. Og så er der den anden del, at vi skal udvikle en vej, hvor forskning, fagprofessionelle, uddannelsessteder og politikere arbejder bedre sammen".

"Jeg er bekymret for, at der tilsyneladende bliver mindre og mindre skoleforskning på vigtige fagområder", siger Jeanette Sjøberg og ønsker, at lærerne skal være uddannet til at tage del i samspillet mellem forskning og praksis.

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Næh. Jeg synes, der bliver talt meget realistisk om, hvad folkeskolen er og kan, og hvad der er udfordringerne. Jeg synes, det her med at 'tale op' og 'tale ned' er en farlig retorik. Jeg går til valg på klar og tydelig tale!"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ