Formandsvalg (DLF)
4   38

Bondo klappet ind til ny formandsperiode

Helt som ventet fortsætter Anders Bondo Christensen som formand for Danmarks Lærerforening. Han blev genvalgt uden modkandidater på DLF-kongressen i dag.

Sidste år tog lærernes formand Anders Bondo Christensen rekorden som den længst siddende formand for Lærerforeningen nogensinde, da han passerede Stinus Nielsen, der stod i spidsen fra 1956-72.

Efter dagens valg til formandsposten står det klart, at Anders Bondo også i den kommende periode på fire år får lov til at kæmpe i front for skolelærerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Ingen andre stillede op. I stedet rejste de delegerede sig og klappede taktfast af deres formand, der efter det hurtige indslag er valgt frem til 2023.

"Det er meget, meget ærefuldt at være valgt for DLF. Det er fantastiske medlemmer at være formand for. Jeg oplever engagement og begejstring", sagde Anders Bondo Christensen og tilføjede: "Danske lærere er helt specielt engagerede. De gør en forskel i det samfund, vi er en del af. Det er det, der bærer den danske lærerstand. Det er ærefuldt at være formand for dem".

Næste udfordringer

I den kommende valgperiode får Anders Bondo og Danmarks Lærerforening travlt.

Blandt andet skal Lærerforeningen føre det nydefinerede folkeskoleideal ud i virkeligheden. Folkeskoleidealet er et pædagogisk funderet begreb, der skal bruges til at tale folkeskolen op igen. Begrebet blev døbt i forbindelse med DLF's kongres i 2016.

I 2021 står den på overenskomstforhandlinger. Og allerede i år tages der hul, når Lærerkommissionen med Per B. Christensen i spidsen fremsætter sine anbefalinger den 16. december.

Bag om Bondo

Anders Bondo blev første gang valgt som formand for DLF i 2002, hvor han afløste Anni Herfort. Han fortalte på Lærerforeningens Kongres i 2015, at han han seriøst havde overvejet at trække sig tilbage efter den månedlange lockout af lærerne i 2013 og det efterfølgende lovindgreb. Det skete som bekendt ikke, og hvis formanden fuldfører denne valgperiode, har han stået i spidsen for lærerne i 21 år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ