"Mit håb er, at vi hurtigt igen får etableret den demokratiske samtale og at den front, der naturligt trækkes op i en valgkamp må fortone sig, så vi kan fortsætte som en samlet forening. Det vil jeg gøre mit til", sagde Dorte Lange efter dagens valg.

Dorte Lange fortsætter som næstformand i DLF

Det blev hovedstyrelsens og formand Anders Bondo Christensens kandidat, der af kongressen blev valgt som næstformand i Danmarks Lærerforening. Udfordreren Morten Kvist Refskov fik 130 stemmer, mens Dorte Lange fik 163 stemmer.

Publiceret

Blå bog Dorte Lange

Dorte Lange er 57 år. Hun er uddannetfra Aalborg Seminarium i 1995 med dansk og historie som linjefag.Hun blev ansat på Hjallerup Skole i Nordjylland og derefter på NyHolte Skole i Søllerød i Nordsjælland, hvor hun blevtillidsrepræsentant i 1997. Hun blev kredsformand forRudersdalkredsen i DLF i 2001. Hun blev valgt ind ihovedstyrelsen i 2008 og blev formand for skole- oguddannelsespolitisk udvalg. I 2011 blev hun valgt som næstformand iDLF i kampvalg mod formand for Lærerkreds Nord Lars Busk.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes formand Anders Bondo Christensen var lettet, da stemmerne var talt op. Han havde forud for DLF's kongres bebudet, at han støttede Dorte Lange, og han ikke kunne se sig selv i et formandskab med Morten Refskov.

Dorte Lange lagde i sin valgtale på kongressen vægt på, at lærerne netop nu står med en fantatisk mulighed for at komme i mål med en central arbejdstidsaftale.

"Vi har kæmpet hen over to perioder uden mulighed, og nu er chancen der. Vi har vedholdende peget på, hvad der skal til - tillid til medlemmerne", lød det fra Dorte Lange.

Bondo klappet ind til ny formandsperiode

"Vi skal have aftaleretten tilbage til vores medlemmer. Nu er muligheden her konkret. Vi skal holde retning mod det, vi har kæmpet for i seks år. Derfor har vi også forberedt os sammen. For at kunne tage imod kommissionens anbefalinger og sammen sætte sejl efter de bedste mål. Vi skal sigte efter at komme i mål i marts", sagde Dorte Lange og fremhævede, at de lokale arbejdstidsaftaler har betydet bedre forhold,  men:

"Der er tre grunde til at det ikke er nok. En central aftale er juridisk bindende. Vi kan etablere et fælles bundniveau - for eksempel for forberedelsestid. Og for det tredje skal vi tilbage til aftalesporet og den danske model", sagde hun og lagde vægt på, at de kommende såkaldt periodeforhandlinger skal været et kort og intenst forløb, hvis det skal lykkes.

Før kampvalg: Kritik af Bondos udmelding

Støtte: Dorte Lange har de nødvendige egenskaber

Katrine Fylking fra Københavns Lærerforening anbefalede kongressen at stemme på Dorte Lange:

"Hun møder lærere, kredsstyrelsesmedlemmer og andre så åbent som muligt", sagde hun. "Hun har kendskab til det politiske system, og hun har mange kontakter. Hun vil samarbejde med alle skolens aktører, og hun står altid på mål for foreningens politik ligegyldigt, hvem hun er sammen med".

Insisterende var et ord, der blev brugt, og rolig, lyttende og observerende.

"Det ser jeg som helt nødvendige egenskaber for en næstformand", sagde Katrine Fylking og fremhævede, at Dorte Lange også er en kvinde i ledelsen. 

"Vi skal vælge den bedst egnede kandidat til at understøtte vores formand her i periodeforhandlingerne, hvis det skal lykkes. Det er jeg ikke i tvivl om",  sagde Katrine Fylking før valget. 

Morten Refskov blev ikke næstformand

Formand for Ballerup Lærerforening og hovedstyrelsesmedlem Morten Refskov slog i sin valgtale fast, at en stemme på ham ikke et fravalg af det bestående

"Det er en stemme på fornyelse. På et DLF med større forhandlingskraft, hvor vi aldrig glemmer 2013. Hvor vi tager kampen men også rækker hånden frem og forsøger at finde løsninger".

Formand for Midtvendsyssel Lærerkreds Kirsten Tranekær anbefalede Morten Refskov: "Når jeg peger på Morten skal det ikke ses som utilfredshed med kursen, men som et ønske om et frisk pust, der kan føre os sikkert gennem smuldt vande. Jeg står her for foreningens skyld. Vi trænger til mere udvikling og forandring og til at anskue os selv mere objektivt", sagde Kirsten Tranekær. 

Morten Refskov: Jeg vender tilbage