Børnehaveklasse
0   13

Børnehaveklasseleder: Der sker jævnligt uheld

Sallie Mia Kofoed kender udmærket til problemet med elever, der har våde bukser eller lugter, fordi de ikke nåede på toilettet i tide.

»I gennemsnit er der en-to i hver klasse, der har problemet, og det er altid noget, vi taler om til forældremødet, før børnene begynder her i skolen«, siger Sallie Mia Kofoed, der er børnehaveklasseleder på Damhusengens Skole i Vanløse.

»Vi fortæller, at børnene selv skal kunne gå på toilettet og selv skal kunne tage tøj på, når de begynder i skole. Mange øver i sommerferien, så børnene er klar til at komme i skole. Vi siger også, at alle børn helst skal have et sæt skiftetøj på skolen - for de kan jo også falde i en vandpyt, og vi har ikke skiftetøj til børnene«, siger hun.

Bip-ur varsler tissetid

På Damhusengens Skole ligger toiletterne ude i skolegården. Der er lang vej derud, og det er ikke muligt for skolens personale at høre børnene, hvis de sidder på toilettet og kalder, fortæller Sallie Mia Kofoed.

»Jeg står alene i klassen med 25-27 elever, så de skal helst være selvhjulpne. Selvfølgelig kan der ske uheld, og vi oplever, at børnene er meget omsorgsfulde over for hinanden, når det sker«.

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi vil meget gerne have, at børnene, der har svært ved at nå toilettet i tide, har et bip-ur, og at det bipper så højt, at jeg også kan høre det. For så sørger uret for at huske barnet på at gå på toilettet, og når uret bipper, kan jeg lige sige til barnet, at det skal gå på toilettet«, siger Sallie Mia Kofoed.

Hun fortæller, at det er meget forskelligt, om børnene bliver flove. Nogle lægger slet ikke mærke til, at de er blevet våde. Dér er det personalet, som opdager tisseuheldet.

»Forældrene er bekymrede, fordi børnene kan gå for længe med våde bukser og blive røde i numsen. Så vi er selvfølgelig opmærksomme på det. For et par år siden havde vi en elev, der ofte havde problemet, og dengang fik jeg mulighed for at ringe til en støttepædagog, når uheldet var sket. Pædagogen kunne så komme og hjælpe barnet med at få skiftet tøj. Men den støtte i klassen har jeg kun haft den ene gang«, siger Sallie Mia Kofoed.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
600 andre er allerede tilmeldt