Opgørelse over antallet af optagne på de pædagogiske uddannelser på de dnaske professionshøjskoler.

2 procent færre optagne på læreruddannelsen

To procent færre end sidste år har fået besked om, at de er optaget på et af de danske læreruddannelsessteder. Præcis som på pædagoguddannelsen er der tale om et støt fald over en årrække.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fik 65.714 unge besked om, at de var optaget på en videregående uddannelse, heraf 23.665 på professionshøjskolerne. Ansøgertallene og dermed optaget er faldet både på lærer- og pædagoguddannelserne, mens interessen for sygeplejeuddannelsen er steget. Her er antallet af optagne steget med på 7 pct. fra 2018 til 2019, og siden 2011 er optaget steget med hele 25 pct., oplyser Danske Professionshøjskoler.

"Det er rigtig ærgerligt. Vi står og mangler lærere i skolen", siger formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen til Altinget.dk og mener, at det afgørende er flere resurser til folkeskolen, så lærerne kan lykkes med at give eleverne god undervisning.  

Færre vil være lærer Kommende lærere: Studiet klæder os ikke godt nok på til lærerjobbet Undersøgelse: Fremtidens lærere frygter folkeskolen  »Fandtes uddannelsen ikke i Randers, havde jeg ikke taget den«

 

Læs mere

Oversigt over optaget, Danske Professionshøjskoler(pdf)

Altinget