Lærernes Pension har investeret et trecifret millionbeløb i et nyt boligbyggeri ved navn Emiliedalen i Skåde Bakker ved Århus.

Lærerne får fire milliarder mere i pensionskassen

Siden sidste år er lærernes pensionsformue vokset med fire milliarder, så den fælles formue nu samlet set er oppe på 43 milliarder kroner. Nogle af pengene skal nu investeres i et større boligbyggeri.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vores afkast på 11,1 procent opnår vi af flere grunde. Generelt har markedsudviklingen været god, og så tjente vi ekstraordinært godt på de mere risikofyldte investeringer", siger den administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen, i en pressemeddelelse.

Lærernes Pension er Danmarks sjettestørste arbejdsmarkedspensionsselskab med mere end 130.000 medlemmer, og selskabet ejes af LPA Holding A/S, som har Danmarks Lærerforening som en af storaktionærerne.

Klar til at investere i boliger

I 2011 øger Lærernes Pension også investeringerne på boligmarkedet.

Sammen med Finanssektorens Pensionskasse investerer de 400 millioner kroner i et nyt boligbyggeri ved navn Emiliedalen i det attraktive boligområde Skåde Bakker ved Århus.

Pensionsselskabet har ellers tidligere været forbeholdent over for boliginvesteringer.

"Vi har i gennem flere år ligget meget lavt på investeringer i boliger, fordi det afkast vi kunne opnå, var for lavt. Nu er boligmarkedet landet på et mere realistisk niveau, og derfor har vi i 2011 valgt at investere i to nye boligbyggerier i Århus - her vil vores medlemmer få fortrinsret til boligerne", siger Paul Brüniche-Olsen.

Byggeriet står efter planen færdigt i foråret 2012.