Hvis elevernes forældre var klar over, hvor galt det står til, ville de ikke finde sig i det, mener Magnus Heunicke (S).

Magnus Heunicke: Vi skal have en femårsplan for frisk luft

Hvis vi får en ny regering, skal der gøres noget ved skolernes dårlige luft, siger den socialdemokratiske profil Magnus Heunicke til folkeskolen.dk. Han vil dog ikke love bedre lovgivning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Du bliver dummere i dårlig luft 

Magnus Heunicke, der er Socialdemokraternes repræsentant i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, deltog februar i en åben høring om skolernes indeklima. Dér fortalte han, at det havde overrasket ham, hvor galt det står til.

"Det er nærmest rystende", mente han på dengang ville have christiansborgpolitikerne på banen.

Overfor folkeskolen.dk uddyber han:

"Det er absurd. Vi bruger store summer på uddannelse, så det er helt vanvittigt at overse indeklimaet i den sammenhæng" siger han. "Hvis jeg kunne bestemme, ville jeg samle alle kommunerne og i samarbejde med dem lave en national plan med deadlines. Vi arbejder med 5- og 10-årsplaner i mange andre sammenhænge, så hvorfor ikke også her?"

Mange kommunerne er i gang med at renovere skolebygninger, så pengene er der mere eller mindre allerede, mener Heunicke.

"Når der bliver renoveret, bliver det synlige prioriteret, og det usynlige glemt, selv om det er mindst ligeså vigtigt. Derfor er det så vigtigt at vi får fokus på det her område, får det frem i folks bevidsthed. Hvis elevernes forældre var klar over, hvor galt det står til, ville de ikke finde sig i det."

Magnus Heunicke er derimod ikke sikker på at en lovgivning i stil med svenske er svaret.

"Lovgivning kan være endemålet, men jeg tør ikke sige om det er der, vi skal starte".

Hvem sørger for luftforandring?