Undervisningsmiljø
4   8

Magnus Heunicke: Vi skal have en femårsplan for frisk luft

Hvis vi får en ny regering, skal der gøres noget ved skolernes dårlige luft, siger den socialdemokratiske profil Magnus Heunicke til folkeskolen.dk. Han vil dog ikke love bedre lovgivning.

Magnus Heunicke, der er Socialdemokraternes repræsentant i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, deltog februar i en åben høring om skolernes indeklima. Dér fortalte han, at det havde overrasket ham, hvor galt det står til.

"Det er nærmest rystende", mente han på dengang ville have christiansborgpolitikerne på banen.

Artiklen fortsætter under banneret

Overfor folkeskolen.dk uddyber han:

"Det er absurd. Vi bruger store summer på uddannelse, så det er helt vanvittigt at overse indeklimaet i den sammenhæng" siger han. "Hvis jeg kunne bestemme, ville jeg samle alle kommunerne og i samarbejde med dem lave en national plan med deadlines. Vi arbejder med 5- og 10-årsplaner i mange andre sammenhænge, så hvorfor ikke også her?"

Mange kommunerne er i gang med at renovere skolebygninger, så pengene er der mere eller mindre allerede, mener Heunicke.

"Når der bliver renoveret, bliver det synlige prioriteret, og det usynlige glemt, selv om det er mindst ligeså vigtigt. Derfor er det så vigtigt at vi får fokus på det her område, får det frem i folks bevidsthed. Hvis elevernes forældre var klar over, hvor galt det står til, ville de ikke finde sig i det."

Magnus Heunicke er derimod ikke sikker på at en lovgivning i stil med svenske er svaret.

"Lovgivning kan være endemålet, men jeg tør ikke sige om det er der, vi skal starte".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ