Nationale test
0   38

København: Resultater fra nationale test må ikke bruges mod skoler

Det kommunale oprør mod de nationale test fortsatte i aften i København, hvor et flertal dels har besluttet om at søge fritagelse fra testene, til de er evalueret, dels at resultaterne ikke bruges som grund til fx at gribe ind over for enkelte skoler.

På Facebook skriver medlem af Borgerrepræsentationen Gorm Anker Gunnarsen (Enhedslisten):

"Borgerrepræsentationen har netop vedtaget, at den københavnske fokeskole ikke vil bruge resultaterne fra de nationale test. For stemte Ø, Å, F, B og A - mod stemte V, C, O og L". 

Artiklen fortsætter under banneret

Han forklarer, at de københavnske politikere beder forvaltningen rette henvendelse til Undervisningsministeriet om at fritage de københavnske skoler fra at deltage i testene, "indtil der er blevet gennemført en grundig landsdækkende evaluering af testene, som ministeren i pressen har bebudet vil blive sat i værk".

Men derudover siger Borgerrepræsentationens flertal også:


"at resultater i de nationale test ikke benyttes i København som en del af vurderingen af, om skoler skal sættes faglig handleplan" og "at resultater i de nationale test ikke kan danne udgangspunkt for påtaler, krav eller sanktioner til enkelte skoler eller skoleledere fra forvaltningens side" samt "at skoleledere og lærere orienteres af forvaltningen om, at de nationale tests er behæftet med usikkerhed og kun måler et udsnit af elevernes kompetencer og at en national evaluering er under udarbejdelse".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ