Nationale test
0   20

Gribskov vil gøre de nationale test frivillige

Gribskovs politikere har bedt forvaltningen søge om, at de nationale test kan blive frivillige for kommunens skoler. Det er omtalen af testenes problemer, der har fået kommunens Børne-, Idræt- og Familieudvalg til beslutte at forsøge at melde Gribskov-eleverne ud.

De nationale test kan være fortid i Gribskov Kommune.

Tirsdag aften besluttede et samstemmigt Børne-, Idræt- og Familieudvalg at sende en ansøgning til Undervisningsministeriet om at gøre de nationale test frivillige i Gribskov.

Artiklen fortsætter under banneret

Ønsket om at blive fri for de nationale test kommer i kølvandet på det stormvejr, testene har været i, efter at professor Jeppe Bundsgaard, DPU, og professor Svend Kreiner fra Københavns Universitet i april påviste, at de nationale test måler forkert. På den baggrund opfordrede forskerne indtrængende til at sætte testene på pause. Byrådet i Aarhus har allerede besluttet at søge om at blive fri af de obligatoriske test som frikommuneforsøg, og i Randers er sagen også på dagsordnen.

Formand for Børne-, Idræt- og Familieudvalget Sisse Krøll Willemoes glæder sig over, at udvalget er blevet enige om at prøve at få de nationale test gjort frivillige for Gribskovs skoler.

"Jeg glæder mig over, at vi udfordrer de gældende regler og sætter skolerne fri til at vælge de evalueringsmetoder, som skaber et reelt billede af elevernes læring. De nationale test giver ikke mulighed for at følge den enkelte elevs læring og dermed er det ikke et optimalt redskab for lærerne", skriver hun i et opslag på Facebook.


Frigørelsen fra de nationale test vil gøre hverdagen bedre for eleverne, mener hun:

"Jeg mener, at en fritagelse for testene vil bidrage til et forbedret læringsmiljø for børn og unge, hvor der er fokus på at læring og det at øve sig - frem for at bedømme eleverne".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ