Anmeldelse Pædagogik
0   47

Rundt om læring igen-igen

Knud Illeris har opdateret sin engelske antologisucces om læringsteorier og udgivet den på dansk.

15 aktuelle læringsteorier

Fakta


Titel
15 aktuelle læringsteorier

Pris
298

Sider
278

Forlag
Samfundslitteratur

I 2009 redigerede Knud Illeris bogen "Contemporary Theories of Learning". Den blev oversat til fire sprog og solgt i 56 lande, så den må have vakt interesse. Sidste år udkom den i en revideret engelsk version, og nu foreligger bogen så i en opdateret dansk udgave. Ud over Illeris selv bidrager blandt andre Peter Alheit, Gert Biesta, Bente Elkjær, Carolyn Jackson, Howard Gardner, Peter Jarvis, Sharan Merriam, Jack Mezirow, Mark Tennant, Thomas Ziehe og Etienne Wenger-Trayner.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis man vil forså noget om baggrunden for Lifelong Learning, er der en del at hente i antologien. Men ordet ”aktuelle” i bogens titel skurrer lidt, når man læser Gardners artikel fra 2002, hvor hans overvejelser om computerteknologi mest har historisk interesse. Ja, det anføres i indledningen, at teksten ikke er up to date. Men hvorfor er den så ikke revideret? Jackson skriver informativt om ”læringens følelsesdimension”, Wenger-Trayner peger på betydningen af læringsfællesskaber, og Hattie giver den hele armen med ”optimering af læringsstrategiernes effektivitet”.

Bogen slutter med en artikel af Biesta om ”en indvending mod læringens politik”. Jeg vil anbefale, at man begynder læsningen der, så får man skabt en god ramme for forståelsen af en del af de andre indlæg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ