Naturfag
0   13

Stjernekammer-lærer fejrer 40 års jubilæum

Carsten Skovgaard Andersen holdt 40 års jubilæum som lærer i Københavns Kommune mandag. Jubilæet blev holdt på Bellahøj Skole, hvor han arbejder som lærer i fysik/kemi, matematik og derudover underviser mange elever i universet i skolens stjernekammer.

Han er vild med at formidle, mener at eleverne lærer meget ved at undervise yngre elever, og at et projekt aldrig er færdigt, før det er videreformidlet. Han er dommer i Unge Forskere og brænder for naturvidenskaben - især har universet hans store interesse. Han søger ofte fonde for at få midler til undervisningen og har blandt andet skaffet 2000 små teleskoper, som kan udlånes på CFU'erne til videre studier af Månens kratere, Jupiters måner og meget mere.

Han er taknemmelig over sine søstres undervisning, da han var helt lille og sin første lærers engagement, der gav ham rum til at udvikle sig. Og her på dagen for 40 års jubilæet drøner han rundt i skolens aula og sætter elever fra 4. og 7. klasse til at vise gæsterne, hvordan Jorden drejer rundt om Solen, hvordan man er vægtløs i springet, når man sjipper og en masse andre forsøg. Der er kikkerter,  fidget spinnere, flasker med vand og cykelhjul, der kan drejes rundt.

Carsten Skovgaard Andersen fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje af skoleleder Lise Velin, der også holdt tale.

"Du har ønsket, at det skal være en lærerig dag for alle. Det skal også være en stjernestund. Jeg er megastolt af, at du er lærer her på skolen. Og mega må man gerne bruge i naturvidenskaben", sagde Lise Velin.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun understregede, at Carsten underviser i et vist tempo - ikke lynets hast men stjernernes, og fortalte at skolens stjernekammer er hans store passion.

"Du er en stjerne-ambassadør for uddannelse og for skolen her. Du siger altid ja til nye projekter, er en ildsjæl, en foregangsmand og har været den innovative lærer, før nogle overhovedet talte om det", sagde hun og forsamlingen gav jubilaren tre hurra'er og suset fra Degnemosen, der ligger lige i nærheden.

Lise Velin overrakte medaljen, der straks blev sat på brystet.

"Ja, hofmarskallatet skrev til mig, om de måtte undersøge mit strafferegister", griner Carsten Skovgaard Andersen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.538 andre er allerede tilmeldt