STU
0   4

Esben sætter pris på håndens arbejde

17-årige Esben har en autismediagnose. Han har gået på forskellige skoler, primært specialskoler. Han er førsteårselev på STU Viborg.

»En af mine venner går på STU i Aarhus, og han sagde, at det er vildt fedt. Derfor tænkte jeg: Hvorfor ikke prøve? Det er dejligt at være her, for næsten alle er sociale. I skolen gik jeg min vej, når jeg blev irriteret, og det syntes lærerne var underligt. Her spørger de, om vi kan tale om det. Det er godt, for hvis jeg gør noget forkert, har jeg brug for at få at vide, hvad jeg skal lave om for at gøre det rigtigt«.

Esben vasker op i køkkenets industrielle opvaskemaskine. Det går tjept.

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg laver næsten det samme hver dag. Det er fint, for jeg kan godt lide rutiner. Når jeg bruger mine hænder, kan jeg se, hvad jeg laver«, sige han.

Esben kalder STU det bedste sted for ham.

»I skolen fik jeg ikke et papir på, at jeg er god til at bruge mine hænder. Det vil jeg gerne have, for hvis jeg for eksempel vil arbejde som tømrer, spørger mester, hvad jeg kan med mine hænder«, siger Esben, der kan lide at arbejde i træ.

Værkstedslinjen på STU Viborg bedømmer elevernes praktiske færdigheder og funktioner efter metoden Open College Network, så de kan få et formelt bevis på det, de lærer på uddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.279 andre er allerede tilmeldt