Ledelse
1   10

Aftale: Offentlige brugertilfredshedsundersøgelser i skolen på vej

KL har sagt ja til innovationsminister Sophie Løhdes plan om nationalt iværksatte og offentliggjorte brugertilfredshedsundersøgelser af blandt andet folkeskolen. Det sker som en led i en aftale, der skal styrke den offentlige ledelse.

Regeringen, KL og Danske Regioner har netop indgået en aftale om en række initiativer til at styrke offentlig ledelse. En følgegruppe med deltagelse af bl.a. faglige organisationer og lederorganisationer, som skal bidrage til at kvalificere arbejdet med initiativerne. 

Om de planlagte brugertilfredshedsundersøgelser af blandt andet folkeskolen hedder det i aftalen:

"De nationale brugertilfredshedsundersøgelser skal kunne suppleres med egne spørgsmål tilpasset den lokale kontekst. De nationale brugertilfredshedsundersøgelser skal således indføres og anvendes under hensyntagen til et hensigtsmæssigt dokumentationsomfang. Resultaterne af de nationale brugertilfredshedsundersøgelser gøres tilgængelige for borgerne og skal samtidig fungere hensigtsmæssigt for kommunalbestyrelser, ledere og medarbejdere. Regeringen og KL vil drøfte, hvordan resultaterne på institutionsniveau skal offentliggøres".

De tre offentlige arbejdsgiverparter vil nedsætte et kompetenceråd, som skal skabe et styrket og fælles fundament for offentlig kompetenceudvikling, gennemføre en motivationsundersøgelse blandt medarbejderne i den offentlige sektor, iværksætte nationale brugertilfredshedsundersøgelser på store velfærdsområder, styrke indsatsen mod sygefravær i det offentlige yderligere, udvikle et værktøj til lederevaluering og gennemføre et eftersyn af lederuddannelser for at sikre, at uddannelserne er praksisnære, tager afsæt i værdiskabelsen for borgeren. 

Artiklen fortsætter under banneret

Initiativerne er et led i regeringens sammenhængsreform og inspireret af de anbefalinger, som regeringens ledelseskommission kom med i juni sidste år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ