Ny lærer
0   50

»Jeg er blevet en bedre lærer«

Eva Bouazza har været lærer i 20 år på fem forskellige skoler. Men da hun blev ansat på Stengård Skole i Gladsaxe, fik hun en velkomst som aldrig før.

»Jeg er blevet en bedre lærer her. Jeg har aldrig fået så god en modtagelse i mit lærerliv. Vi har mentorer, uddannelse undervejs, nedsat tid, intro og trivselsmøder. Der er styr på alt. Man bliver virkelig anerkendt«, lyder det ivrigt fra Eva Bouazza.

Hun begyndte dette skoleår i et nyt job som lærer på Stengård Skole i Gladsaxe, hvor hun underviser i dansk, engelsk og på skolebiblioteket. Her har kommune og den lokale lærerkreds, Gladsaxe Lærerforening, netop indgået en aftale, som skal hjælpe nyansatte og nyuddannede lærere med at komme godt ind i lærerlivet.

For Eva Bouazza begyndte det særlige introduktions- og uddannelsesforløb allerede i juli - før hun overhovedet var startet på skolen. Hun stod i sit køkken med solen bagende ind ad vinduet med et velkomstbrev i hånden fra sin nye arbejdsplads:

»Da jeg åbnede brevet, blev jeg meget glædeligt overrasket. Jeg søgte flere job og var heldig at få dem. Derfor var jeg i tvivl - havde jeg nu valgt rigtigt? I det øjeblik jeg læste de første linjer i brevet, var jeg ikke længere i tvivl. 'Velkommen til. Vi glæder os til, at du er med og spiller os bedre'. Ud over brevet var der papirer om introduktionsforløbet, og hvordan skolen og kommunen ville sikre, at jeg kom godt i gang«.

Artiklen fortsætter under banneret

Selv om Eva Bouazza har sine 20 års erfaring i skoletasken, er hun ikke i tvivl om, at der er brug for en plan for alle nyansatte - uanset om de nyuddannede eller blot nye på jobbet.

»Første dag var der intromøde med de faglige ledere for de nyansatte. I mine 20 år som lærer har der aldrig været noget møde med ledere andet end til ansættelsessamtalen. Selv om jeg har været glad for mine tidligere job, var det her noget særligt. På den her skole lærer vi hinanden at kende som mennesker, ikke kun som kolleger. Man skal ikke blot komme ind på fabrikken og fylde et skema ud. De lyttede til vores visioner og input«, fortæller hun.

 Struktur på jobstart

Hvis man tror, at folkeskolen er en homogen størrelse, og at alle lærerjob ligner hinanden, kan man godt tro om, lyder det fra Eva Bouazza.

»Jeg vil virkelig understrege, at der er stor forskel på, hvordan man arbejder, tages imod og bliver behandlet på skoler. Kommunerne er forskellige, og ledelsen er forskellig. Jeg har været utrolig glad for de skoler, jeg har været på før, men jeg mener, det vil gøre alle bedre, hvis det blev ensartet, hvordan man tager imod nye lærere. Nye lærere bliver styrket af den strukturerede modtagelse, og det er til fordel for skolerne og kommunerne«, siger hun.

Som ny lærer hænger man på med næb og kløer for at levere i klasselokalet og på lærerværelset. Man har brug for at spørge sine kolleger om hjælp, og det kan være svært, når de har travlt, fortæller Eva Bouazza:

»Med det her introprogram er det legitimt at spørge om hjælp, for rammerne er sat. Det er mentorerne, der skal opsøge os, og ikke omvendt«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt