Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   39

Ordheltene

Ordentlige materialer til ordblinde elever er en mangelvare, så det er en gave, når et materiale tager udgangspunkt i forskning og er udarbejdet med fokus på ordblinde elevers motivation for at lære.

Ordheltene

Fakta


Titel
Ordheltene


Se ordheltene.dk for priser

Forlag
Gyldendal

"Ordheltene" er et digitalt spil specielt målrettet ordblinde elever i alderen i 7-12 år. Det digitale materiale bygger på en pædagogisk grundantagelse om, at det skal være sjovt at lære at læse, også selvom man er ordblind, hvilket materialet skal krediteres for. "Ordheltene" tager således udgangspunkt i et syn på læring, som handler om lyst til læring gennem forskellige motiverende spilelementer, der er målrettet målgruppen.

Artiklen fortsætter under banneret

Universet i spillet er det fiktive univers Ordskoven, og spillet kan i den grad anbefales til ordblinde, fordi det bygger på Vaks, som mange lærere kender. Vaks indeholder fem læsestrategier, som "Ordheltene" også delvist benytter sig af og derfor er direkte overførbart til noget, der er genkendeligt for eleverne.

I spillet "Ordheltene" er de tre fonologiske læsestrategier personificeret i hver sin ordhelt. Den første er Lydmesteren, som repræsenterer lydstrategien Sounding Out, hvor barnet træner vokallydene. Rimfeen, der skal forestille rimstrategien Rhyming, hvor 34 rimnøgleord øves. Og endelig Vokaldetektiven, hvor fokus er vokalglidningsstrategien Vowel Alert med en særlig opmærksomhed på de vokaler, der ikke er lydrette.

Materialet anbefales som et rigtig godt digitalt supplement til de øvrige materialer, som læreren inddrager i sin undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.325 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt