Understøttende undervisning
0   2

Religionslærerne: Konfirmationsforberedelse bør ikke tælle som understøttende

John Rydahl, formand for Religionslærerforeningen, er i lighed med Ateistisk Selskab imod at lade konfirmationsforberedelse tælle som understøttende undervisning. Foreningen har dog ikke noget imod, at konfirmationsforberedelsen ligger inden for almindelig skoletid.

"At lade konfirmationsforberedelsen afvikle som en del af skolens undervisning - her altså den understøttende tid - er jo at blande forkyndelsesaktiviteter ind i den sekulært definerede skole. Det er, set fra vores synspunkt, et tilbageskridt", siger John Rydahl til folkeskolen.dk/religion

"Kristendomsundervisningen i skolen må ikke være forkyndende og sådan har det været siden 1975", fortsætter John Rydahl. "At nå dertil var en proces, som tog cirka 100 år. Det her kunne ligne de første skridt mod de ordninger, man har i mange tyske delstater, herunder den der ligger umiddelbart syd for grænsen, hvor det er konfessionerne selv, der forestår undervisningen i religion, og hvor den derfor er religiøst funderet. Og hvor eleverne så kun bliver undervist i den religion, de selv tilhører".

Koranskole som understøttende undervisning?

John Rydahl ser med bekymring på udviklingen, der efter hans mening kan have utilsigtede konsekvenser.

Artiklen fortsætter under banneret

"Som jeg har skrevet i et blogindlæg på folkeskolen.dk har regeringen jo også afsat en meget stor del af satspuljen til implementering af meditation i skolen, og det er jo i princippet det samme. Det må vel så som konsekvens have, at der også kan blive afsat til tid koranundervisning i den understøttende tid".

Hvordan det?

"Der er en afgørende forskel på sigtet med skolens undervisning og kirkens konfirmandforberedelse. Hvor den første har et ideologisk sigte i retning af politisk dannelse er den anden forkyndende i retning af kristen overbevisning. De to formål kan ikke forenes, hvorfor forkyndende praksis ikke burde kunne indlemmes i skolens undervisning. I den forbindelse er konfirmationsforberedelse og koranskoleundervisning det samme."

Konfirmationsforberedelsen må gerne ligge i skoletiden

I modsætning til Ateistisk Selskab har Religionslærerforingen ikke noget problem med at konfirmationsforberedelsen ligger inden for den almindelige skoletid, så længe den er klart adskilt fra skolens undervisning.

"Det har vi af historiske, kulturelle og sociologiske grunde ingen indvendinger imod, da hovedparten af eleverne i grundskolerne også er medlemmer af folkekirken ,og fordi Grundlovens bemærkninger er, som de er", slutter formanden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.286 andre er allerede tilmeldt