Flere kommuner har i den seneste tid udviklet samarbejder mellem håndværk og design og erhvervsskolerne. Her fx i Guldborgsund, hvor eleverne arbejdede med Tiny Houses. Den nye aftale indeholder også opfordring til samarbejde med virksomheder og erhvervsuddannelser.

Nyt projekt: Folkeskoler og erhvervsskoler skal sammen gøre skolen mere praksisfaglig

Undervisningsministeriet inviterer nu folkeskoler og erhvervsskoler til sammen at udvikle og afprøve undervisningsforløb, der kan anvendes på landets skoler til at gøre undervisningen mere praksisfaglig.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forligskredsen gav inden sommerferien hånd på at styrke praksisfagligheden i folkeskolen ved at indføre, at alle elever fra næste skoleår skal have mindst et praktisk-musisk valgfag i udskolingen.

Og i aftalen lød det også, at ministeriet i år ville igangsætte et praksisfagligt udviklingsprojekt.

Det projekt kan folkeskoler og erhvervsskoler fra i dag tilmelde sig.

Af en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet fremgår det, at folkeskoler og erhvervsskoler skal arbejde sammen i arbejdsgrupper for at "udvikle og afprøve praksisfaglige undervisningsforløb og bidrage til at udvikle inspirationsmaterialer til lærerne".

Regeringen vil nu indføre obligatorisk prøve i praksisfaglige fag

"I dag halter vi desværre bagefter, når det gælder fx konstruktion, teknik, design og service, og det skal det nye projekt være med til at rette op på. Derfor håber jeg, at mange skoler har lyst til at være med, så der kan blive udviklet og afprøvet konkrete forløb til at styrke disse elementer i undervisningen, som andre skoler kan blive inspireret af," siger undervisningsminister Merete Riisager i pressemeddelelsen om projektet, som omkring 35 skoler vil have mulighed for at deltage i.

Flere kommuner ser styrke i samarbejde mellem erhvervsskoler og håndværk og design

De deltagende skoler skal udvikle ideer til, hvordan der kan arbejdes med elevernes praktiske færdigheder og kreativitet, arbejdskendskab, værkstedsfærdigheder, færdigheder i at skifte perspektiv mellem del og helhed samt færdigheder i at kunne anvende teorier i praksis.

Regering vil have gjort prøver i praksisfaglig obligatorisk

Lanceringen af projektet kommer dagen før, at regeringen forventes at præsentere et større erhvervsskoleudspil.

Faglige formænd er begejstrede for styrkelsen af praktiske fag

Som folkeskolen.dk skrev i mandags forventes det, at regeringen her blandt andet vil foreslå, at de praktisk-musiske valgfag i udskolingen skal afsluttes af en obligatorisk prøve.

I aftalen fra før sommerferien fremgår det ellers, at det skal være op til den enkelte kommune at bestemme, om eleverne skal testes i deres praktisk-musiske valgfag.

Der er deadline for tilmelding til ministeriets udviklingsprojekt 10. oktober.

Powered by Labrador CMS