Færre nye lærerstuderende

2610 er i år blevet tilbudt en plads på læreruddannelsen. Det er 81 færre end sidste år. Det lave antal ansøgere ærgrer Anders Bondo.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læreruddannelsen har igen i år færre nye studerende end året før. 2.610 unge er netop blevet tilbudt en studieplads. I fjor var antal optagne 2691, hvilket svarer til et fald på tre procent. Og der er i skrivende stund ledige pladser på alle landets læreruddannelser.

Samme ansøgertal til læreruddannelsen som sidste år

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen siger, at 81 færre nye studerende er ærgeligt, selv om det ikke umiddelbart lyder alarmerende. Problemet er at folkeskolen i forvejen lider lærermangel i folkeskolen, så faktisk er der brug for, at antallet af lærerstuderende stiger.

"Lige nu har vi omkring 16 procent lærere i skolen uden læreruddannelse, så vi har brug for at flere finder lærergerningen attraktiv" siger Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk.

Mere respekt skal give flere studerende

Anders Bondo Christensen mener desuden at faldet i antal optagne studerende bekræfter at der ikke af sig selv kommer flere lærestuderende. Tallene slår fast, at faget skal gøres mere attraktivt med ordentlige rammer og vilkår for lærerarbejdet.Og det fordrer at kommende ansøgere kan se at der er rammer, som gør det muligt at lykkes med opgaven i folkeskolen.

Lille dyk i optaget på læreruddannelsen

"Der er allerede sat gode initiativer i værk med aftalen omkring ikke-bindende Fælles Mål og mit håb er, at arbejdstidskommissionens arbejde vil munde ud i flere positive ændringer i rammerne omkring lærernes arbejde" siger Anders Bondo Christensen. De signaler an forhåbentlig hjælpe med til at få respekten omkring lærerfaget højnet og dermed skabe større søgning til læreruddannelserne, mener han. 

Læs mere

Se undervisningsministeriets tal her