"KL har på der sidste meldt ud, at man gerne vil lave en aftale, men man har været uenige om indholdet. Nu nedsætter man en kommission, hvor man gerne vil gå sammen om at finde en aftale på landsplan. Indtil da vil jeg gerne melde klart ud, at vi gerne vil en arbejdstidsaftale i Fredericia", siger borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.

Fredericia-borgmester vil nu tale arbejdstidsaftale

I Fredericia har lærerkreds og kommune et godt samarbejde med et aftalt forståelsespapir om lærernes arbejdstid. Det nye overenskomstforlig er medvirkende til, at borgmesteren nu er endnu mere opsat på at indgå en egentlig lokal arbejdstidsaftale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er tilhænger af at få lavet en arbejdstidsaftale. Vi har kaldt den, vi har for en forståelsesaftale, men elementerne har karakter af at være en fælles arbejdstidsaftale. Nu sætter vi os ned sammen og finder ud af, hvordan det skal justeres, og så ender det nok med, at vi får en lokal arbejdstidsaftale", siger den socialdemokratiske borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.  

Ny lærerarbejdstid først på plads senest 2021 

Kredsformand: Overenskomstforlig får betydning for os

Formand for Fredericia Lærerkreds Per Breckling er rigtig glad for den udmelding.

"Jeg er altid klar til at lave en arbejdstidsaftale. Jeg er meget tilfreds med, at vi som en konsekvens af overenskomstforhandlingerne får mulighed for at fortsætte og videreudbygge det gode samarbejde, som vi har", siger han og henviser til det arbejdstidspapir, som er en del af det kommunale overenskomstforlig som blev indgået store bededag.

"En decideret arbejdstidsaftale har en rigtig god signalværdi. Det betyder, at det som er kæmpet for på landsplan, det kan vi nu få i Fredericia. Så jeg tænker, at det er en del af det sammenhold, vi har haft. Der er konsekvensen, at vi får det her. Så det har rigtig stor betydning for os", siger Per Breckling og fortæller, at parterne før de centrale overenskomstforhandlinger har talt sammen om mulighederne, men at de har afventet på udfaldet af de centrale overenskomstforhandlinger.

OK-forlig får Nyborg til at drøfte lokal arbejdstidsaftale 

Borgmester: Aftale-forståelsen har rykket sig over tid

For borgmester Jacob Bjerregaard har navnet på aftalen ikke så stor betydning. Det vigtigste for ham er, at der er gode forhold for lærerne i Fredericia.

"Det har rykket sig meget over tid. I starten var det meget et spørgsmål om at lave en fælles forståelse. Jeg vil gerne døbe den det, som betyder meget for lærerne. Det vil jeg gerne sætte kød og blod på", siger han og fortæller, at han lytter til KL's udmeldinger.   

"KL har på der sidste meldt ud, at man gerne vil lave en aftale, men man har været uenige om indholdet. Nu nedsætter man en kommission, hvor man gerne vil gå sammen om at finde en aftale på landsplan. Indtil da vil jeg gerne melde klart ud, at vi gerne vil en arbejdstidsaftale i Fredericia", siger Jacob Bjerregaard.

For Per Breckling er det et plaster på de frustrationer, som har været over, at det ikke har været muligt at lande en arbejdstidsaftale for lærerne ved centrale overenskomstforhandlinger.

"Det et et rigtig godt budskab. Og jeg håber, at det ikke bare er noget, som giver noget til lærerne i Fredericia. Jeg håber, at det kan smitte af på andre kommuner, når de hører om det her".

Politisk bustur: "Det er snakken ind i mellem, der er vigtig" 

Han anbefaler medlemmerne at stemme ja til overenskomstforliget.

"Vi har valgt at anbefale et tøvende ja - for vi har stadig en skuffelse og frustration over, at det ikke lykkedes at få en arbejdstidsaftale på det centrale bord, men vi anbefaler et ja, for det er det bedste i den givne situation. Vores forhandlere har opnået det bedst mulige", siger han.