Måske skal bannerne ikke endeligt lægges i kældre og på lofter. Stemmer lærerne nej, kan der blive strejke fra 11. juni.

Ved et nej kan lærerne havne i konflikt fra 11. juni

Stemmer lærerne nej til weekendens overenskomstaftale, kan den varslede konflikt træde i kraft 11. juni. Dermed kan strejke/lockout løbe ind i sommerferien. Lærerne kommer til at afgøre deres egen overenskomst ved almindeligt flertal og er ikke kædet sammen med andre gruppers afstemning.

Publiceret Senest opdateret

Hvor er allelærerkravene?

Med storebededagsforliget er overenskomstforhandlingerne ikke forbi. Inden 11. maj skal KL have forhandlet med de enkelteorganisationer. Det betyder, at for eksempel Skolelederforeningensoverenskomstkrav, Lærerforeningens krav om et lønforløb forkonsulenter og et samarbejdsprojekt, der skal afdække mulighedernefor at oprette en efteruddannelsesfond  stadig mangler afblive forhandlet. Det samme gælder de særlige krav for mindremedlemsgrupper i DLF.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt

Opdateret kl. 16:44:

Danmarks Lærerforening har netop meldt ud, at urafstemningen om de weekendens overenskomstforlig kommer til at finde sted i perioden fra den 25. til den 3. juni via elektronisk afstemning på dlf.org. Medlemmerne på det regionale og kommunale område afgør resultatet ved almindeligt flertal. På det statslige område er det DLF's hovedstyrelse, der har beslutningskompetencen, men medlemmerne kan afgive deres stemme i en vejledende urafstemning. 

Overenskomstforliget på det kommunale område betyder, at strejke- og lockoutvarsler pt. er trukket tilbage. Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at en lærerkonflikt er afblæst.

Stemmer lærerne nej til det samlede forlig, kan de gå i strejke 11. juni.

Det er essensen en tidsplan, som KL's topforhandler Michael Ziegler og lærernes formand Anders Bondo Christensen blev enige om store bededag den 27. april.

I denne uge begynder KL og Lærernes Centralorganisation at forhandle om de særlige krav for underviserområdet. De forhandlinger skal være afsluttet senest den 11. maj.

KL undtager alle lærere med timer i specialklasser fra lockouten 

Danmarks Lærerforening kan derefter tidligst sende et samlet forlig til urafstemning mellem medlemmerne, når KL's repræsentantskab har taget stilling til forliget.

Danmarks Lærerforenings urafstemningsresultat må tidligst offentliggøres den 4. juni.  Og den 6. juni tager Forhandlingsfællesskabet stilling til, om det samlede forlig er godkendt.

Er der enkelte organisationer, hvor medlemmerne stemmer nej til overenskomstforliget, vil disse organisationer kunne have første strejkedag mandag den 11. juni, midt i 9.- og 10.-klassernes mundtlige prøver og tre uger før skolernes sommerferie.

Forligsmand Mette Christensen har ikke mulighed for at kæde lærernes afstemning sammen med andre, fordi parterne i de sidste timer valgte at indgå aftalen som et reelt overenskomstforlig og ikke som et mæglingsforslag.

KL: 86 procent af de ansatte inden for undervisning lockoutes