OK18
11   101

Dennis K.: Nogle lærere har misforstået solidaritetspagten

"Jeg er stødt på en del lærere, hvor jeg tænker, at det er godt nok egoisme og selvcentrering". Sådan lyder det i dag fra FOA-formanden, der fortæller, at han oplever, at nogle lærere tror, at solidaritetspagten kun handler om lærernes arbejdstid.

Sent i går aftes kom seneste kapitel i Dennis Kristensens overenskomstdagbog på Facebook, hvor FOA-formanden deler sine daglige tanker og oplevelser fra forhandlingerne.

Artiklen fortsætter under banneret

I det seneste kapitel kan man læse, at Dennis Kristensen både er "skuffet og trist" over nogle af de kommentarer, han får fra lærere.

Inden dagens forhandlinger i Forligsinstitutionen på det kommunale område, som forventeligt vil have lærernes arbejdstid i centrum, var FOA-formanden klar til at uddybe sin frustration.

Her fortalte han, at han har oplevet en række negative kommentarer på de sociale medier, siden han fredag meldte ud, at det kan ende med en kommunal konflikt alene.

"Jeg er simpelthen blevet så overrasket og forundret over at høre lærere, der tilsyneladende ikke ved, at der er ansat over 500.000 i kommunerne, og at de 250.000 skal i konflikt, hvis det skulle ende med, at der kun kom konflikt på det kommunale område. Det er altså langt fra kun lærere. Det er også FOA'er og alle mulige andre", lød det fra Dennis Kristensen.

"Jeg er stødt på en del lærere, hvor jeg tænker, at det er godt nok egoisme og selvcentrering i en form, så det bliver ubehageligt. For så begynder man at betragte FOA's og de andres medlemmer som ren kanonføde, og det kommer de under ingen omstændigheder til at blive".

Dennis K.: Man skal behandle alle grupper ordentligt

Dennis Kristensen understregede, at han mener, at lærerne fortjener forbedrede arbejdstidsregler. Men han mener samtidig, at det er vigtigt, at lærerne skal forstå, at fagbevægelsens solidaritetspagt ikke kun handler om en aftale med lærerne.

"Vi går ind i det her med nogle fælles krav til, hvad der skal ske. Og der synes jeg, at der er nogen lærere, der kammer over. Jeg ved godt, at de har det skidt efter 2013, men man skal altså ikke gå ind i det her, hvis man ikke agter at opføre sig ordentligt overfor alle grupper".

FOA-formanden fortalte, at han blandt andet har læst en kommentar fra lærer, der skrev, at sosu'erne ikke længere vil kunne forvente støtte fra vedkommende, hvis staten og regionerne alene går fri af en konflikt.

"Så tænker jeg, om han (personen bag kommentaren, red) overhovedet ved, at der kommer flere i konflikt end de lærere, der er ansat. Så der er jeg blevet noget irriteret", lød det fra Dennis Kristensen inden dagens forhandlinger.

Bondo: Lærerne står last og brast om de andre hovedkrav

Lærernes formand og topforhandler på det kommunale område Anders Bondo Christensen fortæller, at han er enig i, at det er vigtigt at slå fast, at solidariteten ikke kun handler om lærerne.

"Jeg er helt enig med Dennis. Sådan er det ikke, og det har jeg i hvert fald heller aldrig givet udtryk for", lød det fra Anders Bondo inden dagens forhandlinger.

"Jeg tog rundt på en række medlemsmøder her i januar og februar, og der gav jeg helt klart udtryk for, at selvom vi kommer i mål med lærernes arbejdstid, så står vi last og brast med de andre om de hovedkrav, der er".

Ifølge lærernes formand oplevede han lutter af opbakning til de andre faggrupper på DLF's medlemsmøder rundt i landet.

"Der var bragende bifald. Der var overhovedet ingen tvivl hos de medlemmer, jeg mødte den gang om, at selvfølgelig er vi solidariske med de andre. Vi er så glade for den opbakning, vi har fået. Og vi render selvfølgelig ikke fra de andre. Det kan Dennis og alle mulige andre være fuldstændig trygge ved".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ