Anmeldelse

Digital produktion

Digital produktion er mere end bare kodning

Jeg var super begejstret, da jeg fik denne bog ind ad brevsprækken. Her er bogen, der vil rammesætte, at eleverne reelt bliver mere produktive i skolen. Efter første kapitel var jeg lidt desillusioneret, men så skete der noget interessant.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ovenstående manchet er lidt et håbløst forsøg på at skabe suspense i en indledning. Jeg kunne måske have nydt godt af at være elev i en folkeskole, hvor lærerne og eleverne vidste mere om fænomenet digital produktion.

Fakta:

Titel: Digital produktion

Pris: 320

Sider: 154

Forlag: Dafolo

Omdrejningspunktet i bogen "Digital produktion" er stilladsering af elevernes produktive arbejde. Hvordan skabes kreative arbejdsformer, hvordan kobles arbejdet mellem proces og produktion, og hvordan kreeres og kommunikeres, når vi samskaber. Disse er nogle af de spørgsmål, bogen har fokus på. Bogen handler dermed ikke om at redegøre for specifikke smarte teknologier, men på de muligheder, der opstår for menneskelig produktion, når teknologier inddrages.

Bogens overordnede agenda er at sprogliggøre og skabe rammesætning omkring begreber som design thinking, procesevaluering, kollaboration, remix med mere. Igennem konkrete forløb fra folkeskoleklasser beskrives, hvordan begreberne kan være styrende for en hensigtsmæssig stilladsering og evaluering af forløb. Specielt som analyseramme synes jeg, at bogen tilbyder et sprog til at forstå elevernes tavse samarbejde, hvor særligt kapitel fire af Helle Marie Skovbjerg og Stine Ejsing-Duun giver en forståelse for rammesætning af kreative processer, når vi arbejder med læringsmål.

Fra et lærerperspektiv er bogens begreber anvendelige i forbindelse med planlægning og evaluering, men som hjælp til konkret at vælge teknologi og organisering af undervisningen er bogen ikke tæt nok på gulvet. Med denne nyerhvervede viden kunne det være fedt at få adgang til nævnte forløb og redesigne dem til egne elever. Det er vel her, vores læringsplatforme kommer til deres ret.

Powered by Labrador CMS