OK18
52   30

DLF: Lån til alle konflikt-ramte

Alle konfliktramte DLF-medlemmer vil fra den mulige strejkes første dag 4. april få mulighed for at optage et konfliktlån. DLF's hovedstyrelse har efter det store lockoutvarsel i går besluttet at gentage lånemodellen fra 2013.

Ved en strejke var det DLF's plan, at de strejkede medlemmer skulle kompenseres med konfliktstøtte. Men efter det store lockoutvarsel i går, som kan betyde 100 procent lukning af folkeskolerne fra 10. april, er det besluttet, at både medlemmer, der kommer i strejke fra 4. april og medlemmer, der bliver lockoutet fra 10. april, vil få mulighed for at optage et konfliktlån i Danmarks Lærerforening. Også ved lockouten i 2013 anvendte foreningen en låneordning.

Artiklen fortsætter under banneret

"Alle kan låne, hvad der svarer til 846 kroner pr arbejdsdag. Vi har besluttet en solidarisk model, hvor alle bidrager ligeligt for at konfliktmidlerne kan strække længst muligt", fortæller Thomas Andreasen, der er formand for DLF's Arbejdsmiljø- og organisationsudvalg.

"Det er vigtigt at understrege, at enten man er i strejke, i lockout eller man ikke med i konflikten men passer sit arbejde almindeligt, så bidrager alle solidarisk til at bære de omkostninger en konflikt uundgåeligt har. Derfor indfører vi en lånemodel allerede fra første strejkedag 4. april", siger han.

"Vi bruger en tilsvarende lånemodel som ved konflikten i 2013. Den har vi gode erfaringer med, og vi oplevede dengang, at medlemmerne bakkede op om modellen. Især hvis der bliver tale om en langvarig og omfattende konflikt, så er en lånemodel at foretrække, så konfliktkassen holder så længe som muligt. Vi kan også se, at andre fagforeninger har valgt en lånemodel".

Ved lockouten i 2013 valgte omkring 60 procent af medlemmerne at tage konfliktlån. Det er de blevet færdige med at betale tilbage i sommeren 2017.

Inden et eventuelt lån bliver aktuelt, vil DLF melde ud til medlemmerne, hvordan de kan optage lån, og hvordan tilbagebetalingen finder sted, fortæller Thomas Andreasen.

Færre tjenestemænd

Advokatfirmaet Kromann Reumert står for udarbejdelse af DLF's konfliktlån og lånedokumenterne. Da der er tale om et lån, kan alle medlemmer låne det samme enten de er på deltid eller fuld tid.

Ved konflikten i 2013 var der omkring 11.000 tjenestemænd ansat i folkeskolen. I dag er der omkring 4.000 tjenestemænd ansat.

Andre fagforeninger som Dansk Sygeplejeråd, Djøf og Yngre Læger har taget beslutning om at give mulighed for konfliktlån til deres medlemmer. FOA har besluttet at de giver fuld kompensation til deres medlemmer under en lockout, men den beslutning kan blive revideret senere, understreger fagforeningen til tv2.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ