Musik
0   2

10 skoler får orkesterundervisning fra næste skoleår

På 10 skoler landet over kan eleverne efter sommerferien lære at spille på de klassiske instrumenter fra et symfoniorkester. Det skriver DR. Det er projektet OrkesterMester der giver skolerne mulighed for at tilbyde instrumental- og orkesterundervisning i skoletiden.

Projektet er støttet med 3,4 millioner fra Nordea-fonden, der går til at købe instrumenter og kurser for underviserne, men kommunerne har også selv investeret ganske mange penge i blandt andet lærerlønninger.

"Vi kan se i ansøgningerne, at man i kommunerne tænker OrkesterMester ind i kommunens politik", siger Anja Reiff, der er formand for landsorganisationen Danske Musik- og Kulturskoleledere, til DR.

De ti skoler er:

Skolegades Skole i Brønderslev, H. C. Holms Skole i Morsø, Ringkøbing Skole, Ådalskolen i Skive, Hvinningdal Skole i Silkeborg, Broskolen i Faaborg-Midtfyn, Østerbyskolen i Vejen, Lille Næstved Skole, Sorø Borgerskole og Distriksskole Ølstykke i Egedal.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
602 andre er allerede tilmeldt