Præmiepulje
1   20

Skoleleder: »Det chokerer mig som skatteborger«

Dalumskolen kom på præmiepuljelisten ved en fejl, men det var Undervisningsministeriet villig til at lade passere. »Jeg skulle ikke gøre andet end at rykke et kryds for at få pengene«, fortæller skoleleder Michael Plauborg Jensen.

Skoleleder på Dalumskolen i Odense Michael Plauborg Jensen fik sig lidt af en overraskelse, da han fandt sin skole på listen over skoler med høje andele af fagligt svage elever. Det skulle da også vise sig at være en fejl. Skolen var nemlig kommet til at blande karaktererne for skolens specialklasseelever sammen med karaktererne for almenklasserne. Michael Plauborg Jensen kontaktede derfor Undervisningsministeriet for at komme af listen.

»Det kunne jeg ikke, fortalte ministeriet. For det var for besværligt«, fortæller han.

Artiklen fortsætter under banneret

Til Michael Plauborg Jensens store overraskelse var meldingen, at skolen var meget velkommen til at deltage, selv om det ville give skolen lidt af en fordel.

»Det kunne jeg ikke forstå, så jeg fortalte ministeriet, at jeg var sikker på at få pengene, når jeg rensede karaktererne. Det var ikke noget problem, fik jeg at vide«.

»Uetisk og urimeligt, hvis vi kom med«

Den overraskende melding fik Michael Plauborg Jensen til kort at gå i tænkeboksen. Herefter ringede han til skolens bestyrelsesformand og fortalte, at han ikke mente, at Dalumskolen skulle søge om at være med i konkurrencen om de 500 millioner kroner.

»Det havde simpelthen været uetisk og urimeligt. Vi har jo ikke samme behov som andre skoler«, siger han og fortsætter: »Jeg kunne ikke se mig selv ende på en konference som en skole, der har flyttet elever, og så måtte forklare, at det eneste, jeg havde gjort, var at rykke et kryds fra den ene kategori til en anden«.

 

Lukkede skoler var også på listen

Dalumskolen er langtfra den eneste skole, som ikke burde have været placeret på ministeriets liste. Ministeriet oplyste kort efter at have præsenteret sin oprindelige liste, at fem skoler fejlagtigt var endt på listen.

En af skolerne fik efter ønske lov til at blive, mens fem nye fik buddet om at være med.

19 skoler valgte herefter at takke nej. Fagbladet Folkeskolen har været i kontakt med de 19 skoler, som har takket nej til ministeriet. Her fortæller fire skoler ud over Dalumskolen, at de har særdeles gode grunde til ikke at være med.

To skoler eksisterer nemlig slet ikke længere, og en skole har aldrig haft udskolingselever. Og en skole oplyser, at skolen førhen var kommunens eneste skole med modtageelever i udskolingen. Fremover bliver de fordelt på alle kommunens skoler, hvorfor skolen ville stå med ekstraordinært gode kort for at indkassere præmiesummen.

Dalumskolens leder fortæller, at han har forståelse for, at der kan opstå fejl, når ministeriet udvælger skoler uden at kontakte dem på forhånd, fordi ministeriet vil sikre sig, at nye initiativer holdes hemmeligt, indtil de præsenteres.

»Men det chokerer mig som skatteborger, at vi ville have kunnet få pengene, selv om vi ikke har gjort os fortjent til det«, siger han.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ