Odense Kommune
5   107

Lærerforeningen anker dom i Erik Schmidt-sagen

DLF har besluttet at anke byretsdommen i sagen om lærer Erik Schmidt. "Vi har overvejet byretsdommen grundigt, men vi mener ikke, at Erik Schmidts opførsel på nogen måde burde udløse en tjenstlig advarsel", siger Anders Bondo.

Sammen med Erik Schmidt selv har Lærerforeningen besluttet at få sagen prøvet ved landsretten. 

Dermed kommer anke-sagen formentlig til at strække sig om på den anden side af sommerferien, før de tre landsretsdomme har voteret i Østre Landsret i København. Sagen handler om den tjenstlige advarsel, Erik Schmidt modtog efter nogle verbale sammenstød med sin leder på Agedrup Skole i Odense i 2014.

Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen siger til folkeskolen.dk, at han var parat til at anke dommen på stedet, da byretsdommeren den 1. november slog fast, at Erik Schmidt havde overtrådt pligten til 'dekorum', altså passende opførsel. I dommen hed det "Schmidt har på mødet den 7. maj 2014 begået en tjenesteforeseelse", men der står også udtrykkeligt, at der var tale om lukket ledelse fra skolelederens side.

"Men vi skulle have tid til at analysere dommen og læse præmisserne. Dommeren siger, at der er tale om en tjenstlig forseelse, men det vil altid være en vurdering. Det vil vi have prøvet igen", siger Anders Bondo og tilføjer:

Artiklen fortsætter under banneret

"Dommeren forholder sig til, at han mener, der er begået en tjenesteforseelse, men han forholder sig ikke til, om han mener, at den tjenesteforseelse burde udløse en advarsel, siger Anders Bondo.

Dette er en af de væsenligste og mest principielle grunde til, at Danmarks Lærerforening anker sagen. Bondo undrer sig over udfaldet i byretten.

"Den beskrivelse, vi har fået i denne sag gennem forløbet, gør det stadig svært for mig at se, at der er tale om en tjenstlig forseelse. Erik Schmidt protesterede over en ledelses-beslutning, og i øvrigt understreger dommeren, at der var tale om lukket ledelse", siger Anders Bondo Christensen.

"Og selv om man skulle synes, at Erik Schmidts attitude var uheldig, er det så nok til at give en tjenstlig sanktion i form af en advarsel? Selv om jeg udmærket er klar over, at det er den mildeste form for sanktion", siger Anders Bondo, der mener at sagen kunne være klaret ved en samtale mellem Erik Schmidt og den pågældende leder.

Erik Schmidt: Jeg står fast

Sagens hovedperson er helt afklaret og parat til anke sagen:

"Jeg synes, at det er helt ude af proportioner at give mig en advarsel. Mange lærere og offentligt ansatte skriver til mig og bakker mig op. De har oplevet noget lignende. Jeg synes også derfor, at det er vigtigt, at vi får prøve denne sag ved landsretten,  for det handler om, hvad man kan sige til hinanden, og det handler om den måde, vi driver skole på", siger Erik Schmidt.

Hverken han eller Anders Bondo kan i øvrigt huske sager med lærere, der har fået en tjenstlig advarsel i stil med den, Erik Schmidt fik i 2014. Til trods for at  Erik Schmidt selv sagde sin stilling op efter den tjenstlige samtale, valgte Odense Kommune alligevel at udstede en skriftlig advarsel.

Anders Bondo fortæller, at Danmarks Lærerforening har valgt advokat Steen Hellmann til at føre sagen ved landsretten i Bredgade i København. Advokatskiftet sker, fordi Danmarks Lærerforening ønsker, at der bliver set på sagen med friske øjne.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ