DLF-kongres '17
8   26

Ziegler: KL er klar til at forhandle lærernes arbejdstid

Opbakningen fra andre organisationer til lærerne op mod overenskomstforhandlingerne gør indtryk på KL, fortalte KL’s topforhandler Michael Ziegler på DLF’s kongres. Han slog fast, at KL er klar til at forhandle om lærernes arbejdstid - men forhandlinger fører ikke altid til enighed.

Svarene på folkeskolens udfordringer er ikke en ny arbejdstidsaftale. Sådan har formand for KL's Løn- og Personalepolitiske udvalg Michael Ziegler sagt før. I dag var han inviteret til at tale på DLF's kongres. 

Her fortalte han, at det opbakkende brev, som forhandlingsorganisationerne på det offentlige område i sidste uge sendte til KL, har gjort indtryk. Budskabet i brevet er, at arbejdsgiverne skal indgå i reelle forhandlinger med lærerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi kan forstå, at alle organisationer bakker op om lærerne ved de kommende overenskomstforhandlinger", sagde Michael Ziegler på lærerkongressen og gjorde det klart, at lærerens arbejdstid er til forhandling.

"Jeg vil allerede nu slå fast, at vi i KL ser frem til forhandlingerne. Og at der ikke er nogen emner, der ikke er til forhandling. Heller ikke for lærerne".

Svære forhandlinger i sigte

Men forhandling af arbejdstiden betyder ikke, at parterne kan nå til enighed, understregede han.

"Jeg tror, det står klart for enhver, at vi har nogle synspunkter omkring arbejdstid, som vi mener temmelig dybtfølt. Ligesom I også har det. Så det bliver ikke let. Og der er som bekendt ingen garantier for, at ens synspunkter bliver imødekommet i en forhandling".

Han fortalte, at han selv i forhandlinger har måtte frafalde mange krav, fordi organisationerne ikke ville imødekomme dem, men understregede:

"Men jo: KL vil altid gerne forhandle. Vi ser frem til at udveksle krav, så vi kan komme i gang".

KL tror på den danske model

Han adresserede også debatten om den danske arbejdsmarkedsmodel.

"Vi tror på og værdsætter den danske model, hvor vi som arbejdsgivere og arbejdstagere forhandler de løn- og arbejdsvilkår, der skal gælde på vores arbejdspladser". 

"Som lønmodtagerorganisation og arbejdsgiverorganisation har Danmarks Lærerforening og KL selvfølgelig forskellige udgangspunkter og interesser. Men vi har også flere ting, som vi er enige om", sagde han og gav to eksempler på enighed: "Vi er enige om, at eleverne skal have den bedst mulige skole, og at folkeskolen fortsat skal være en attraktiv arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø".

Han takkede lærerne for "den kæmpe indsats, som I yder hver dag i vores folkeskole". En opgave som han synes er vigtigere end overenskomstforhandlinger:

"Overenskomstforhandlinger er en vigtig opgave, men heldigvis meget mindre vigtig end den opgave I udfører til daglig; at vi forbereder vores børn og unge bedst muligt til at tage del i samfundet og får mulighed for at realisere deres drømme og ambitioner". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ