Lockout 2013
1   2

Ziegler: Jeg havde skam mandat til forhandlingerne

KL’s forhandler Michael Ziegler mener ikke, at der er noget underligt ved det, der står i bogen 'Søren og Mette i benlås' om hans mandat i forhandlingerne med lærerne i 2013. ”Jeg havde skam et reelt mandat”, siger han.

Folkeskolen.dk bringer i dag et uddrag fra den endnu ikke i den endnu ikke offentliggjorte bog "Søren og Mette i benlås". Her siger KL's topforhandler Michael Ziegler om forhandlingerne om en lærerarbejdstidsaftale, at man godt kan sige, at han "ikke havde noget mandat".

Artiklen fortsætter under banneret

I en sms fortæller Michael Ziegler dog, at han havde mandat i forhandlinger.

"Jeg havde skam et reelt mandat ved forhandlingerne. Man forhandler altid ud fra sit mandat. Såfremt forhandlingerne var ført til, at jeg ville søge at lande en aftale, som lå uden for mandatet, ville jeg have søgt et nyt mandat", skriver han til folkeskolen.dk og tilføjer:

"Dette er der ikke noget mærkværdigt i. Det er helt normal praksis i overenskomstforhandlingerne og mange andre typer af forhandlinger".

Bogen er skrevet af den dobbelte Cavlingprisvinder, journalist Anders-Peter Mathiasen og udkommer i næste uge.

Bogen bygger på interview med en lang række kilder, som fortæller om forløbet før og under lockouten af lærerne i 2013.

Her dokumenterer daværende SF-formand Annette Vilhelmsen og formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl, at lærerlockouten var aftalt spil mellem regeringen og KL.

Afviser aftale med regeringen

Michael Ziegler afviser i bogen, at han skulle have forhandlet på regeringens vegne, men han fortæller også, at han ikke havde mandat til at indgå en aftale, der kunne imødekomme lærernes ønsker til deres arbejdstid.

"Det er en helt teoretisk diskussion, for det var jo noget, som jeg ikke ville acceptere. Og mine kolleger i KL ville være det samme sted. Men havde jeg reelt mandat? Det er svært at forestille sig, for der ville jo have været protester mod mig, hvis jeg havde kørt den så langt - og så bøjet af", siger han i bogen.

Forfatteren spørger: Bondo var vel i samme situation?

"Han kunne nok bedre have gjort det. Hvis han havde sagt ja i Forligsinstitutionen, kunne han have vist sine medlemmer, at han havde kørt den helt til målstregen. Men for at redde Danmark og redde folkeskolen havde han overgivet sig til sidst. Det kunne han vel godt have overlevet på?"

Men det kunne du vel også?

"Nej, det lå ud over mit mandat, og der var nogle samtaler, jeg skulle have ført. Og de samtaler var nok endt med et nej. Så på den måde kan du godt sige, at jeg ikke havde noget mandat", udtaler Michael Ziegler i "Søren og Mette i benlås".

Bog-projektet har modtaget støtte fra Danmarks Lærerforening, men foreningen har ikke haft redigeringsret.


 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ