Kvante-Karina fortæller elever mellem 10 og 16 år om kvantefysikkens mysterier.

Kvante-Karina på youtube

Tre professorer fra Syddansk Universitet står bag en række youtube-videoer med Kvante-Karina til undervisningsbrug. Hun fortæller om atomer og kvantefysik for aldersgruppen 10-16 år. Projekt Kvantebanditter handler om formidling af fysik til børn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kvante-Karina er teenager på youtube og eleverne kan følge hende dér, når hun i en række film fortæller om atomer, sin yndlingsfarve, lys og bling. De kan også stille spørgsmål til Kvante-Karina.

Videoerne er produceret i samarbejde med We Love People, og nogle af folkene stod i sin tid bag "Terkel i knibe".

Der er så meget, forskere ikke forstår

"Vi har brug for folk i fremtiden, der kan få ideer og forandre verden. I kvantefysikken skal man være god til at se muligheder, tænke anderledes og tage chancer. Derfor var det altafgørende at skabe et univers, som børn og unge kunne spejle sig i, og som de kan se muligheder og potentialer i på en sjov og lærerig måde," fortæller Francesco Sannino, professor i kvantefysik på Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Sammen med professor Claudio Pica og lektor Thomas Aaby Ryttov har han fået 4 millioner kroner til projektet om kvantebanditterne fra A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Kvantebanditterne kom på banen sidste efterår med foredrag om kvanter for elever, Kvanteby og en undervisningsportal. 

Følg med på www.kvantebanditter.dk

Powered by Labrador CMS