Anmeldelse

Zak i skole

"Zak i skole"

”Zak i skole” er et gratis hæfte på 68 sider med tilhørende hjemmeside. Materialet er udarbejdet som en hjælp til børn, der skal lære at gå i skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet er målrettet børnehaveklasseelever. Det er et materiale med flere temaer, film og opgaver. Hjemmesiden indeholder oversættelser og speak på tre sprog (engelsk, arabisk og farsi) til tekst og film.

Fakta:

Titel: Zak i skole

Sider: 67

Forlag: Røde Kors

Materialet åbner op for mange samtaler med børn og voksne. Der er syv temaer, hvor hvert tema starter med en lille historie, der skal læses højt og samtales om. Det første tema handler om barnet selv, om barnets familie, om andre familieformer, venner og om klassen, om steder, hvor man må larme eller være stille. Andet tema handler om, hvad der gør os glade, sure eller irriterede. Her glider samtalerne hen på nattesøvn, mad og motion. Tredje og fjerde tema handler om venskab, om følelser, konflikter, samværsformer og om forskellighed.

Indholdet af ”Zak i skole” er virkeligt godt. Mange af temaerne i ”Zak i skole” er noget, børnehaveklasserne normalt arbejder med i løbet af det første skoleår.

Problemet med ”Zak i skole” kan være, at materialet ligner de skolehæfter, man bruger til dansk og matematik. I mange tilfælde kan det derfor være bedst egnet til understøttende undervisning om eftermiddagen på mindre hold.