Formålsparagraffen
1   65

KL-politiker: Vi har ikke behandlet ny formålsparagraf

Næstformand i KL's Børne- og Kulturudvalg Ulf Harbo, Enhedslisten, fortæller, at udvalget slet ikke har behandlet ny formålsparagraf for folkeskolen. En ny paragraf har i sommer været luftet af udvalgsformand Anna Mee Allerslev og direktør Arne Eggert.

"Som jeg ser det, har Arne Eggert og Anna Mee, med deres klare og tydelige udmelding om at ville ændre formålsparagraffen, profileret sig selv og hinanden, og truffet en beslutning uden politisk mandat i vores udvalg", lyder det til morgen i en skarp pressemeddelelse fra næstfomanden i børne- og kulturudvalget, Ulf Harbo, der sidder i kommunalbestyrelsen i Norddjurs for Enhedslisten.

"At ændre formålsparagraffen har aldrig været et punkt på vores udvalgsmøder, men har været drøftet uformelt flere gange, uden at noget er ført til referat", fortæller han. "Personligt er jeg slet ikke enig i, at formålsparagraffen bør ændres, og synes der er graverende problemer at tage fat i: Eksempelvis den voldsomme stigning af skoletrætte børn, som synes skoledagen er alt for lang og stigningen af forældre, som vælger friskoler og privatskoler frem for folkeskoler. Det kunne også være, at vi i KL burde kigge på, om vi kan hæve kvaliteten i folkeskolen ved at give eleverne en velforberedt undervisning og give lærerne tid til forældresamarbejde og det fundamentale arbejde med inklusion, relationer og klassekulturen".

Artiklen fortsætter under banneret

For Ulf Harbo er sommerens udmeldinger fra udviklingsdirektør Arne Eggert og den radikale formand for Børne- og Kulturudvalget et symptom på demokratiproblemer i KL:

"Hvis vi skal tage KL alvorligt som en organisation der repræsenterer kommunerne, må Arne Eggert og Anne Mee Allerslev (R) korrigere fejlopfattelsen af, at deres udmeldinger kommer med et demokratisk mandat. De har nemlig ikke haft demokratisk mandat fra Børne- og Kulturudvalget til at udtale sig om formålsparagraffen, som de har gjort".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ