Underviserne Gorm Bülow Karrebæk og Susanne Skov er ved at pakke instrumenter, som skal til Bornholm. Fra september 2017 skal de undervise i musik på læreruddannelsen på øen.

UCC udstationerer musikundervisere til Bornholm

Bornholms skoler mangler musiklærere – det skal indførslen af musik på Læreruddannelsen på UCC Bornholm nu råde bod på.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Campus Carlsberg i København går underviserne Susanne Skov og Gorm Bülow Karrebæk i disse dage og pakker musikinstrumenter. Instrumenterne skal sendes til UCC Bornholm. De to undervisere på Campus Carlsberg skal fra september og to år frem skal stå for undervisningen på det nye musikfag på den bornholmske læreruddannelse. 

Linjefag: Bedre kompetencedækning i musik

"Vi er så klar til at undervise på Bornholm. Udover os selv medbringer vi alle tænkelige instrumenter. Vi brænder for musikfaget og er glade for at kunne være med til at opkvalificere lærere på Bornholm til gavn for elever og skoler", lyder det fra Gorm Bülow Karrebæk i en pressemeddelelse fra UCC Bornholm.

​ Det er et tæt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune og UCC, der har gjort det muligt at udbyde faget på øen.

"Regeringens målsætning er, at 95 procent af undervisningen i landets folkeskoler skal gennemføres af lærere med faglig kompetence i faget. UCC bistår mange kommuner med at opfylde målsætningen", lyder det fra uddannelsesleder på UCC Bornholm Inger Lassen Kaspersen. "Vi er glade for, at vi nu får musikfaget til UCC Bornholm, så både vores lærerstuderende og uddannede lærere kan tage undervisningsfaget her".

Skole-, kultur- og fritidschef Steen Ebdrup fortæller, at skolelederne på Bornholm efterlyser uddannede musiklærere, og han er glad for, at det bliver der bedre muligheder for fremover.  er meget tilfreds med, at de bornholmske skoler fremover får bedre mulighed for at få uddannede lærerkræfter i musikfaget.

"Tidligere har skolerne måtte sende lærere til København for at få undervisningskompetence i faget. Det er både dyrere og mere tidskrævende for skolerne - så vi er glade for, at uddannelsen kan finde sted lokalt".