Fælles mål
3   18

KL bakker op om færre bindende mål

Kommunerne ønsker færre regler, mindre bureaukrati og "respekt om og tillid til" lederes og læreres faglighed. Derfor er kommunernes forening nu positiv over for en reduktion af antallet af bindende mål i skolen.

I morgen mødes forligskredsen bag folkeskolereformen. På dagsordenen er målstyring og den reduktion af bindende mål, som der tilsyneladende er enighed om.

Artiklen fortsætter under banneret

Forenklingen af antallet af bindende mål bliver bakket op af KL, fortæller Anna Mee Allerslev (R), der formand for KL's Børne- og Kulturudvalg i et skriftligt svar til folkeskolen.dk:

Hvad siger KL til forligskredsens ønske om at reducere antallet af bindende mål?

"Det er vi meget positive over for. Vi kæmper generelt for færre regler og mindre bureaukrati. Det gælder i den grad også Fælles Mål. Vi ønsker, at det er lærernes og ledernes faglighed, der styrer undervisningen, og at der er respekt om og tillid til denne faglighed."

Forsker: Læg mærke til "respekt og tillid"

Keld Skovmand er lektor ved Center for anvendt skoleforskning ved UC Lillebælt og forfatter til bogen: "Uden Mål og med - forenklede fælles mål?". Han satte med bogen fokus på og kritiserede, at der med "forenklingen" af fælles mål reelt blev flere bindende mål.

"Det er glædeligt, at der er opbakning til en deregulering af Fælles Mål i KL og tilsyneladende også i forligskredsen", siger Keld Skovmand.

Han lægger mærke til, at Anne Mee Allerslev taler om "respekt og tillid" til lærere og lederes faglighed:

"Det er stærke ord, og det er lige ved at være et Michael Fullan-citat. Det er det, der har været den grundlæggende investering i skolesystemet i Ontario for at opnå succes: Trust and Respect, så det er to vildt vigtige ord.", siger Keld Skovmand.

Michael Fullan er professor emeritus i uddannelsesforskning og var dekan på det pædagogiske fakultet på universitetet i Toronto, indtil han blev ansat til at rådgive om uddannelsespolitikken. Han er en af hovedarkitekterne bag skolereformen i Ontario.

Keld Skovmand peger på, at de nye Fælles Mål og den læringsmålstyrede undervisning er kommet med en lang række kontrolforanstaltninger, der netop ikke har handlet om tillid og respekt.

"Det er nøgleord for Michael Fullan: Hvis man vil opnå succes i reformer af skolesystemer, så skal man som det første investere i respekt og tillid overfor lærerne og skolesystemet", siger Keld Skovmand.

Forligskredsen mødes i morgen tirsdag. Folkeskolen.dk følger sagen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her