Musik
0   11

Kronik: Musikken er mangelfuld i folkeskolen

Ifølge cand.pæd.mus. og forhenværende seminarielektor Linda Vilhelmsen lider musikundervisningen i folkeskolen under politikernes dannelsesmæssige tunnelsyn.

Folkeskolens musikundervisning lader meget tilbage at ønske, skriver Linda Vilhelmsen i en kronik i Politiken i weekenden. 

Hun mener blandt andet, at den nødvendige insisteren på at fastholde dansk musikkultur i undervisningen er forfaldet og at de fleste musiklærere ganske enkelt er for dårligt rustede til at undervise tilfredsstillende i faget. 

Artiklen fortsætter under banneret

Skylden ligger dog ikke hos underviserne, men hos politikerne, som ifølge Linda Vilhelmsen har ført en forfejlet uddannelsespolitik, der blandt andet har affødt en kraftig kvalitetsforringelse i musiklæreruddannelsen og beskæring i antallet af musiklærere, der uddannes. 

Hun opfordrer til, at der bliver afsat flere midler til musiklæreruddannelsen, således faget igen kan blive relevant. undervisningen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.138 andre er allerede tilmeldt